Rejsningen daler hos yngre mænd

Flere mænd døjer med potensen og køber piller, som skal hjælpe, viser nye tal. Det er de samme »usunde« mænd, som bliver kasseret til session, mener overlæge.

Rejsningsproblemer opstår ofte blandt mænd, som ikke er i god form, vejer for meget, ryger for meget, har for højt kolesteroltal, og så har de måske tegn på begyndende sukkersyge. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den burde gå op, men det gør den ikke.

Det gør derimod andelen af yngre danske mænd, som har problemer med netop potensen og derfor køber piller for at få gang i udstyret.

Ifølge nye tal fra Statens Serum Institut er antallet af mænd, der tyer til rejsning på pilleform steget med 13 procent fra 2012 til 2013, skriver MetroXpress. Og bare i de første tre kvartaler i 2014 er der solgt flere potensmidler end hele 2013.

På Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital ser ledende overlæge Astrid Højgaard bekymret på udviklingen.

»Rejsningsbesvær er en form for pejlemærke på, hvordan en mand har det rent fysisk. Derfor synes jeg, at der er al grund til at være bekymret,« siger overlægen.

De yngre mænd, der kommer på centret i Aalborg, har ifølge Astrid Højgaard en del fysiske skavanker og er overordnet »usunde«. Det drejer sig om mænd, som ikke er i god form, vejer for meget, ryger for meget, har for højt kolesteroltal, og så har de måske tegn på begyndende sukkersyge.

»Så de er i almen dårlig fysisk stand,« fastslår hun.

Hun mener, at der er en sammenhæng mellem gruppen af mænd med potensproblemer og de mænd, der bliver kasseret til session.

»Trenden med at flere og flere unge mænd får rejsningsbesvær, er den samme trend, som man ser til sessionen, hvor mange mænd bliver kasseret på grund af de samme årsager,« forklarer hun og påpeger, at især den dårlige form er afgørende:

»De mænd, der bliver kasseret til session, er dem, der ikke kan klare de fysiske krav. Det vil sige, at de ikke kan løbe de antal meter, de skal kunne, og de har ikke den fysiske styrke, der skal til for at klare en militær træning. Den dårlige fysiske form ser vi en anden side af, når vi arbejder med vores sexologiske patienter. De er ikke i form rent hjertekarmæssigt, og derfor får de et rejsningsbesvær. Men det er bagsiden af samme medalje, vi ser hos de to grupper.«

Ifølge Astrid Højgaard er løsningen på det stigende antal potensproblemer helt klar:

»Mænd skal ud og bevæge sig mere, de skal slanke sig, holde op med at ryge og i det hele taget tænke lidt mere over, hvad de putter i munden.«