Rejsekort-brøler rammer passagerer: Kunder betaler for meget

ARKIV Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Kunder, der rejser med Rejsekort i Østdanmark, oplever lige nu, at der bliver trukket forkerte beløb, når de stempler ud og ind med kortet.

Det oplyser DSB.

»Det har vist sig, at de nye takster gældende fra søndag den 15. januar nogle steder allerede er blevet aktiveret,« skriver DSB.

Men hvis du har oplevet fejlen, vil du få pengene refunderet senest i uge fire, forsikrer DSB.

Til gengæld vil du ikke blive opkrævet beløbet, hvis du har rejst for en lavere pris. DSB henviser til Rejsekort kundecenter på 70 11 33 33, hvis man oplever problemer.

Fejlen er sket på baggrund af, at takstsystemer fra søndag bliver ændret. For eksempel bliver takstsystemet på Sjælland, Lolland, Falster og Møn søndag slået sammen til ét samlet system.

Men der sker også takstændringer i resten af landet. Det nye takstsystem på Sjælland har også medført debat.

Det er ikke alle, der ser det nye system som overskueligt, fortæller Passagerpulsen, der er Forbrugerrådet Tænks afdeling for kollektiv trafik.

Her er man ikke sikker på brugervenligheden i det nye system.

»Vi kan se, at pendlerne synes, at det nye system er svært at gennemskue, siger Lone Fruerskov Andersen,« afdelingschef i Passagerpulsen ifølge Ritzau.

»Det er dem, der kender det kollektive transportsystem bedst, og når de synes, det er svært, siger det noget om, at forenklingen ikke helt er lykkedes,« siger hun.

Til Politiken oplyser Movia, at 96 procent af de rejsende maksimalt kommer til at opleve stigende billetpriser på op til fem procent.