Rejsefirma går konkurs: Over 650 danskeres ferier er i fare

'Kære Kunde. Det er med stor beklagelse, at vi må meddele jer, at Hansen Rejser lukker pr. dags dato pga. af likviditetsproblemer. Vores pengeinstitut har meddelt os i dag, at de ikke ønsker at forlænge vores kredit'

Sådan lyder det i en e-mail, som det nordjyske rejsefirma Hansen Rejser har sendt ud til sine kunder, efter at firmaet blev erklæret konkurs.

Det skriver Nordjyske.

Advokat Jens Pontoppidan fra Advokathus Nord bekræfter over for erhvervsmediet Finans.dk, at rejseselskabet har indgivet en konkursbegæring.

»Vi er i gang med at undersøge selskabets forhold. Det, jeg ved, er, at 658 kunder har indbetalt penge for en ferie, som endnu ikke er afviklet. Hvor mange af dem, der kommer af sted på ferie, har jeg ingen anelse om,« siger Jens Pontoppidan til finans.dk.

Hansen Rejser arrangerer kør selv-ferier til en række europæiske lande, men for 658 danskere er ferien altså nu i fare.

Der er dog det lille håb, at Hansen Rejser har brugt nogle af de 3,1 millioner kroner, som kunderne har forudbetalt, til at betale for hotellerne - og i så fald vil danskerne altså alligevel kunne køre af sted og tjekke ind på hotellerne som planlagt.

Hvis ikke, så står de derimod med håret i postkassen, for Hansen Rejser er ikke medlem af Rejsegarantifonden.

»Det er en situation, vi ikke har forventet, og vi beklager oprigtigt, at deres beslutning (pengeinstituttets, red.) rammer jer, men vi kan ikke gøre mere,« skriver Hansen Rejser i beskeden til kunderne ifølge finans.dk.

Hansen Rejsers hjemmeside er nu blank, og Facebook-siden er lukket ned.