Rejsebureauer afventer situation i Tunesien

Rejsebureauerne Spies og Bravo Tours har foreløbig ikke tænkt sig at aflyse de kommende rejser til Tunesien, efter to turisthoteller fredag er blevet ramt af et terrorangreb, hvor mindst 28 er dræbt.

epa04820185 A woman looks toward a glass door shattered by a bullet at Imperial Marhaba Hotel in the resort town of al-Sousse, a popular tourist destination 140 km south of Tunis, Tunisia, June 26 June 2015. According to local reports unknown assailants detonated at least one bomb then opened fire on tourists at two hotels, killing at least 28, including Germans, Brits and Belgians and wounding several others, some while they were sunbathing, at least one of the attackers was killed by Tunisian security services, while a second has been arrested. EPA/MOHAMED MESSARA Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMED MESSARA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danskere, der i den kommende tid skal rejse til Tunesien med Spies og Bravo Tours, ser foreløbig ud til at kunne komme af sted. I hvert fald har de to store danske rejsebureauer endnu ikke aflyst de kommende rejser til landet.

»Som det ser ud nu, så følger vi vejledningerne fra Udenrigsministeriet. Det ser ud til, at vi gennemfører vores rejse på tirsdag og i den kommende tid. Vi har ikke fået det helt store overblik endnu, men det arbejder vi på at få. De passagerer, der skal rejse med os, vil blive informeret direkte,« siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Udenrigsministeriets rejsevejledning melder lige nu, at man generelt ikke fraråder rejser til Tunesien med undtagelse af områder, der grænser op til Libyen og Algeriet. Dog siger ministeriet, at risikoen for terror er høj ved vestlige mål og turistattraktioner i Tunesien.

Fredag blev hoteller i turistområdet Sousse udsat for et blodigt angreb, da en bevæbnet gerningsmand åbnede ild mod turister og personale på stranden ved det populære rejsemål. 28 personer meldes dræbt, heriblandt en del tyske og britiske turister.

Heller ikke rejsebureauet Bravo Tours har foreløbig tænkt sig at aflyse ture til Tunesien. Dog foregår der en del ombookinger, fordi nogle gæster allerede nu ikke ønsker at rejse til landet.

»Lige nu aflyser vi ikke selv nogen rejser. Men vi ønsker ikke at sende gæster af sted, hvis de føler sig utrygge ved at tage til Tunesien. Så hvis man har booket rejsen, så vil man have mulighed for at finde et alternativt rejsemål. Det arbejder vi på højtryk med, og det skal vi nok løse,« siger Gitte Søndergaard, der er kommerciel direktør.

Hun forklarer dog, at der i den forbindelse kan opstå aflysninger, hvis for få gæster ønsker at gennemføre rejsen til Tunesien.

»Men inden for maks et døgns tid vil alle vores gæster være underrettet, så de kan tage beslutningen,« siger hun.

Charterselskabet Detur har som det eneste allerede taget konsekvensen af angrebet og valgt at aflyse alle ture til Tunesien.

»Vi synes, at situationen er for usikker dernede efter dette angrebet, men også det i marts (angrebet mod Bardo-museet, red.) Vi synes, det er for nervøs en situation,« siger marketingschef, Claus Gregersen, til Politiken.