Rejsebureau melder om fred og ro efter tunesisk angreb

Ingen af de cirka 200 danskere, som rejseselskabet Bravo Tours har i Tunesien lige nu, er på egen krop berørt af onsdagens gidseldrama i hovedstaden Tunis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rejseselskabet Bravo Tours har cirka 200 danskere i Tunesien på nuværende tidspunkt, men ingen er på egen krop berørt af onsdagens blodige gidseldrama i hovedstaden Tunis. Det siger selskabets administrerende direktør, Peder Hornshøj.

»Vi har cirka 200 danskere i Tunesien, men de er langt væk fra Tunis. Vores kunder har det godt. Der er fred og ro og ingen panik. Livet går sin gang, som det altid har gjort,« siger han og uddyber:

»Feriestederne i Tunesien ligger langt fra Tunis - vi taler minimum et par timers kørsel fra de feriebyer, der ligger tættest på,« siger han.

19 personer blev dræbt af militante ved onsdagens angreb på det nationale museum i Tunis, skriver The Guardian. De to gerningsmænd er senere blevet skudt og dræbt af de tunesiske sikkerhedsstyrker, og det bringer det samlede dødstal op på 21.

17 af de dræbte er turister fra Italien, Polen, Tyskland og Spanien. Herudover er en museumsansat og en politibetjent ifølge Wall Street Journal blevet slået ihjel under angrebet.

Bravo Tours følger det danske Udenrigsministerium, som ikke har ændret sin rejsevejledning i forhold Tunesien på baggrund af angrebet.

»Vi følger Udenrigsministeriet i alle ender og kanter, og det er det, der bestemmer, hvilken holdning vi skal have til, hvordan vores gæster skal gebærde sig dernede, og det følger vi til punkt og prikke,« siger Peder Hornshøj.

Rejsebureauerne Apollo og Spies melder om, at de i øjeblikket ikke har danskere i Tunesien.

Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Udenrigsministeriets Borgerservice til situationen i Tunesien, og hvordan man skal forholde sig til den som dansker i landet.