Rejsebureau lukker: Danskere kan hænge på uventede regninger fra hoteller

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: JAIME REINA

Det britiske rejsebureau Lowcostholidays, som også mange danskere benytter sig af, kom fredag med en meget dårlig nyhed. Det er sat under administration. Ikke desto mindre annoncerede selskabet med gode rejsetilbud, kun 24 timer før firmaets kollaps blev offentliggjort.

Det skriver Daily Mail.

Torsdag 14. juli kunne man spare op til 60 procent på sin ferie, hvis man bookede den gennem Lowcostholidays. Dagen efter kom den dårlige nyhed om firmaets kollaps. Ifølge Daily Mail er mere end 110.000 personer påvirket. Det vurderes, at næsten halvdelen af firmaets kunder ikke stammer fra Storbritannien.

Er du en af de danskere, der nu står til at miste ferien eller betale mere end aftalt? Så vil vi gerne høre fra dig - skriv til os på 1929@bt.dk eller kontakt os via vores Facebook-side.

Derudover estimeres det, at omkring 30.000 kunder er på ferie i skrivende stund. De kan risikere at få store regninger fra deres hoteller, da Lowcostholidays ikke kommer til at betale alle deres udgifter.

Trustpilot kan man se, at flere danskere er ramt af Lowcostholidays mulige konkurs. F.eks. skriver en bruger ved navn Jens Rasmussen:

»Vi har bestilt og betalt hotel, gennem disse svindlere. Vi betalte 22. juni og kan nu læse, at de er gået konkurs, og at de har kæmpet med en dårlig økonomi hele 2016. Det hotel, vi skulle være på i Thailand fra 29. august, har intet modtaget fra Lowcostholidays.dk, og deres bookingagenter i Thailand er heller ikke betalt. De solgte os hotellet til - 70 % d. 17. juni. De vidste allerede der, at de ville gå konkurs,« skriver han på vurderingssiden.

Der er også en Karsten Sørensen, som skriver følgende:

»Er i Spanien og skal lægge ud igen for hotelophold og billeje pga. konkurs Firmaet gik konkurs 15. juli 2016 så læs firmaet hjemmeside hvis du har købt og skal afsted eller allerede er afsted som mig. Møgfirma. Det har åbenbart trukket op til konkurs over lang tid og det efterlader 27.000 på rejse og 110.000, der endnu ikke er taget afsted. Rejsegarantifonden gælder ikke da det ikke er et firma registreret i DK.«

Lowcostholidays' hjemmeside, som nu er lukket, fremgår det, at bl.a. hoteller muligvis vil opkræve penge på stedet - også selvom man allerede har betalt til Lowcostholidays. Flybilletter kan også være i fare, omend det her lader til, at de er mere 'sikre'.

Lowcostholidays er et af Storbritanniens største, online bookingfirmaer. Mange danskere er formentlig stødt på sitet, når de har søgt efter hoteller på prissammenligningssider som f.eks. Trivago og Momondo, hvor Lowcostholidays' tilbud ofte er blandt de billigere af slagsen.

Virksomheden har solgt for omkring 500 millioner pund svarende til omkring 4,5 milliarder danske kroner.

I 2013 flyttede man rejsebureauets adresse til Spanien, og da lovgivningen er anderledes der, kan det i værste fald betyde, at Lowcostholidays kunder selv skal betale for store dele af deres ferie.

Det er ifølge virksomhedens selv resultatet af den britiske EU-folkeafstemning, som har ført til kollapset.