Rejsebureau henter alle danskere hjem fra Tunesien

Allerede søndag vil Spies Rejser hente alle de 212 gæster, selskabet har i Tunesien, hjem. Det sker i kølvandet på fredagens terrorangreb i landet.

Britiske turister forlader Tunesien efter fredagens terrorangreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: FETHI BELAID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle de 212 danskere, der er rejst til Tunesien med Spies Rejser, kan godt forberede sig på at skulle pakke kufferten.

Rejsebureauet vil nemlig søndag ekstraordinært hente alle sine 212 gæster hjem efter fredagens voldsomme terrorangreb ved turistbyen Sousse i det nordafrikanske land, hvor mindst 37 mennesker blev dræbt. Spies oplyser i en pressemeddelelse, at det sker to døgn før den planlagte hjemrejse, der skulle have fundet sted tirsdag.

»Spies’ ordinære hjemrejse var tirsdag aften, men nu har gæsterne altså mulighed for at komme næsten to døgn tidligere hjem. Vores rejseledere har her til formiddag (lørdag formiddag, red.) talt med mange af vores gæster i Tunesien. Flere af dem har udtrykt utryghed ved den øjeblikkelige situation i landet. På en god ferie skal man kunne føle sig tryg - derfor har vi valgt at hente vores gæster hjem hurtigst muligt,« siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen, i pressemeddelelsen.

Søndag aften sender Spies’ eget flyselskab, Thomas Cook Airlines, en Airbus 330-300 fra den norske hovedstad, Oslo, til Tunesien.

Flyet er Nordens største charterfly og har plads til 396 gæster. Derfor har Spies tilbudt de øvrige danske rejseselskaber, der har danskere i Tunesien, de ledige pladser til deres gæster. Ifølge Spies kan flyet dermed rumme næsten alle de danskere, der i øjeblikket opholder sig i det nordafrikanske land.

Flere rejsebureauer som Bravo Tours, Sun Tours og Detur har i kølvandet på terrorangrebet valgt at aflyse alle rejser til Tunesien.

Udenrigsministeriet fraråder ikke generelt rejser til Tunesien, men gør opmærksom på, at der er en »høj terrorrisiko« i landet.

»Der er høj risiko for terrorhandlinger mod vestlige mål i Tunesien samt ved turistattraktioner, offentlige bygninger, i nærheden af sikkerhedsmyndigheder og på steder, hvor større menneskemængder er samlet. Der er også risiko for bortførelse af vesterlændinge. Rejsende bør udvise forsigtighed,« lyder det i ministeriets rejsevejledning, der er blevet opdateret efter fredagens angreb.