- Reimer Bo har et habilitetsproblem

Studieværten har to gange været ansat til at hylde Stein Baggers firma IT Factory.

Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Professor i Journalistik Jørgen Poulsen fra Roskilde Universitet mener, at DR's studievært Reimer Bo Christensen har et habilitetsproblem.

Kritikken af DR-værten, som tjente ekstra penge på at interviewe den bedrageridømte Stein Bagger, skyldes konkret, at Reimer  Bo to gange har været ansat af IT Factory.

Læs også: DR-direktør om Reimer Bo-aftale: Det gør vi ikke igen

27. november 2008 var Reimer Bo ansat som vært en hel aften, da IT Factory blev kåret som årets entreprenørvirksomhed ved en stor gallafest betalt af revisionsfirmaet Ernst and Young.

Kun fire dage senere den 1. december 2008 var Reimer Bo igen ansat som ordstyrer, da Bjarne Riis på et pressemøde proppet med journalister præsenterede IT Factory som ny sponsor sammen med Saxo Bank for Riis' professionelle cykelhold.

Professor Jørgen Poulsen mener, at både Reimer Bo og DR har et massivt habilitetsproblem. '

Web-tv: Bagger: Det var en let løsning

- Det er et stort problem for DR's troværdighed, når en interviewer har medvirket til at hylde sin modpart offentligt. Man kan endvidere få den tanke, at Reimer Bos forhåndskendskab til Bagger har bidraget til, at Bagger har stillet op til interviewet, og Reimer Bo dermed har gjort sig umulig som neutral og kritisk interviewer, siger Jørgen Poulsen til B.T.

Reimer Bo har ikke svaret på avisens henvendelse.

/ritzau/