Regn plager Nibe Festival og DGI's landsstævne

Hele landet kan forvente masser af regn frem til lørdag morgen. Torsdag har Nordjylland været hårdt ramt.

Regn plager Nibe Festival og DGI's landsstævne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag morgen og formiddag har været en våd omgang i Aalborg, hvor DGI's Landsstævne finder sted, og også festivalgæsterne i Nibe har været hårdt ramt.

I midten af Aalborg er der blevet målt 22 millimeter mellem klokken to natten til torsdag til klokken 12. Det oplyser Janne Hansen, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

»Vi har på nuværende tidspunkt en masse regnbyger, der ligger ind over landet. De kan lokalt være med torden. De ligger ved middagstid især i den vestlige del af landet,« siger hun.

Instituttet har udsendt et varsel om kraftig regn og skybrud, der gælder fra klokken 17 torsdag til lørdag morgen.

DMI forventer, at der kan falde mellem 30 og 50 millimeter regn. Lokalt kan der også være skybrud, hvor der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Hele landet kan blive ramt, så sandsynligvis slipper ingen landsdel helt for regn gennem de næste par døgn, forklarer den vagthavende.

»Givet de meget kraftige byger og tordenbyger er der risiko for kraftig regn og lokale skybrud,« siger Janne Hansen.

Regnen har været så voldsom, at DGI's landsstævne måtte aflyse aktiviteter ifølge TV2 Nord. Det fortæller eventchef ved Aalborg Kommune, Søren Thorst.

»Vi har blandt andet en gymnastikopvisning, der er flyttet, og vi har haft aktiviteter i vores havnebad og skudehavnen. De er blevet aflyst, på grund af al det regn, der kommer, og ellers er der ikke aflyst mere, fortæller eventchefen til TV2 Nord.«

TV2 Nord skriver også om massive mængder regn til Nibe Festival, hvor nogle festivalgæster allerede er taget hjem fra festivalen, der slutter lørdag.

Festivalgæster på Roskilde Festival kan heller ikke se sig fri for regn. Byen er ligesom resten af landet i risiko for kraftig regn og skybrud.

/ritzau/