Regn lagde dæmper på nytåret

Regnen fik mange folk til at holde sig indendøre i nytårsnatten. Alligevel ligger antallet af fyrværkeriulykker på samme niveau som de senere år.

Udsigt over Vanløse og Bellahøj nytårsnat. Foto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere

Vejrguderne sjaskede en våd klud i ansigtet på nytårsfesten. Men selv om et landsdækkende regnvejr formentlig lagde en dæmper på de værste nytårskådheder over hele landet, registrerede Falck og Københavns Brandvæsen 58 fyrværkeriskader, hvilket ifølge Falck svarer til det normale niveau. Politiet melder dog om forholdsvis ro i nattelivet. Bortset fra et drabsforsøg i Århus blev det ikke til meget mere end de sædvanlige fuldemandsslagsmål. Brandfolkene havde alligevel en travl nat trods det våde vejr.

Over hele landet meldte politiet natten igennem om et usædvanligt stort antal formentligt påsatte brande i affalds- og papircontainere. Falck måtte således ud til ikke færre end 86 af slagsen, hvilket er langt flere end normalt nytårsaften. Til gengæld var der forholdsvis få større brande.

- Det har været en travl nat. Vi har nok haft omkring 50 flere udrykninger end sidste år. Men det har mest været småting, fortæller den vagthavende brandinspektør ved Københavns Brandvæsen til Ritzau.

/ritzau/