Regionsråd: Redegørelse af letbane er utilstrækkelig

Aarhus Letbanes redegørelse for aflysning af letbanens åbning er langt fra i orden, mener regionsrådsformand.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen mener, at Aarhus Letbanes redegørelse er utilstrækkelig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen er meget utilfreds med en redegørelse, som Aarhus Letbane tirsdag udsendte som følge af aflysningen af letbanens åbning 23. september.

Han mener, at redegørelsen er utilstrækkelig.

»Letbaneselskabet må komme op med noget mere konkret. Og det i en fart, for alles tålmodighed må siges at være opbrugt,« skriver han i en pressemeddelelse.

Bent Hansen udtaler sig på vegne af Region Midtjylland, der ejer 50 procent af selskabet Aarhus Letbane I/S. Aarhus Kommune ejer de resterende 50 procent.

Når det gælder anlægsdelen for letbanens etape 1, der skulle være åbnet 23. september, ejer Region Midtjylland 12,3 procent, mens Aarhus Kommune ejer 87,7 procent.

Bent Hansen mener, at Aarhus Letbane har været naive, når de har troet, at alt ville gå i orden inden åbningen. Han siger, at de skal til at leve op til de krav, der er stillet.

Ellers bliver det hurtigt meget dyrt for både region og kommune.

»Nu må Aarhus Letbane i arbejdstøjet. Åbner strækningen til Odder ikke som planlagt 26. november, koster det hver måned Region Midtjylland 1,1 millioner kroner til erstatningsbusser,« siger han i pressemeddelelsen.

Aarhus Letbane har kostet 3,5 milliarder kroner at lave.

/ritzau/