Regionerne venter på grønt lys: Disse steder vil du om ganske kort tid kunne blive vaccineret

Flere regioner har allerede en køreklar plan, når der bliver givet grønt lys til at vaccinere. Her er et overblik over de steder i landet, hvor borgere vil kunne modtage det længe ventede stik.

 
Mens coronavaccinen udviklet af Pfizer/BioNTech er blevet godkendt i flere lande, ventes der stadig på godkendelse i EU. Få et overblik over vaccinesituationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander, Kristina Finne og Mathilde Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag finder et afgørende møde sted, idet det europæiske lægemiddelagentur, EMA, vil præsentere sin vurdering af coronavaccinerne fra Pfizer og BioNTech.

Får vaccinerne grønt lys af agenturet, vil der for alvor komme fart på vaccinationerne, som forventes at blive indledt i europæiske lande 23. december.

Myndighederne har planen klar. Sundhedsstyrelsen har oplyst, at kommunerne, der først vil modtage vaccinen, er dem med det højeste smittetryk. Samtidig er det ældre og særligt udsatte borgere, der står forrest i køen til at blive vaccineret.

Region Hovedstaden

Antallet af vacciner, som Danmark i første omgang får adgang til, er dog meget begrænset. Kun 10.000 doser bliver tilgængelig til en begyndelse, og af dem får Region Hovedstaden adgang til 3.000.

På lidt længere sigt, når befolkningen udenfor risikogrupperne i løbet af nogle måneder tilbydes en vaccination, indrettes særlige vaccinationscentre, og her er det ambitionen i Region Hovedstaden at finde fem til seks velegnede adresser.

Ballerup Kommune har oplyst, at kommunen stiller en bygning til rådighed på Baltorpvej 18 i Ballerup.

Region Sjælland

Region Sjælland har meddelt, at der i den nærmeste fremtid vil være fire vaccinationscentre i regionen, der skal ligge i Roskilde, Holbæk, Slagelse samt i Nykøbing Falster.

Region Nordjylland

Vaccinationerne i Region Nordjylland sker i et samarbejde med de nationale myndigheder, kommunerne og Praktiserende Lægers Organisation.

I første omgang bliver vaccinationscentre oprettet på regionens tre akuthospitaler: Aalborg Universitetshospital i Aalborg og i Thisted samt på Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Her skal indledningsvis vaccineres sundhedspersonale og udvalgte patienter.

I takt med at regionen modtager flere vacciner, vil der blive etableret yderligere vaccinationscentre af Testcenter Danmark. Regionen vil derfor i alt oprette otte vaccinationscentre.

Region Midtjylland

Når vaccinen bliver godkendt og er tilgængelig vil Region Midtjylland åbne syv vaccinationscentre.

Det vil ligge på adresserne:

  • Aarhus – Pier 3, Hveens Gade 4, 8000 Aarhus C
  • Randers – Kirketerpsvej 5, 8930 Randers
  • Horsens – Fuglevangsvej 61, 8700 Horsens
  • Holstebro – Døesvej 54, 7500 Holstebro
  • Viborg – Vinkelvej 20, 8800 Viborg
  • Silkeborg – Stævnepladsen, Helsinkivej 3, 8600 Silkeborg
  • Herning – Godsbanevej 7, 7400 Herning

Region Syddanmark

I Region Syddanmark har man offentliggjort lokationer på syv vaccinationscentre. De skal ligge i Odense, Svendborg, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa (Rødekro), Kolding og Vejle.