Regioner: Kritik peger bagud

Rigsrevisionens kritik af den manglende overvågning af behandlingsgarantien har kun historisk interesse. Der er ikke brug for mere kontrol, siger regioner.

Behandlingen af kræftpatienter har flyttet sig så meget inden for de seneste måneder, at Rigsrevisionens kritik af den manglende kontrol med de maksimale ventetider kun er af historisk interesse. Det siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S).

Han henviser til, at regionerne siden 1. oktober har indført akut udredning for de alvorligste kræftformer. Et arbejde, der i løbet 2008 skal følges op med pakkeforløb, der sikrer akut behandling til alle kræftpatienter.

- Der er aldrig i dansk kræfthistorie leveret en så stor indsats som i de seneste tre måneder, så i forhold til problemstillingen i dag er det svært at bruge kritikken til ret meget. Tiden er løbet fra den passive registrering af forløbet, efter at man har behandlet patienterne. Nu skal vi have intelligente pakkeforløb, hvor der er sat målepunkter på alle dele af forløbet, siger Bent Hansen.

/ritzau/