Regionen vil undersøge 1813-telefonen efter nye problemer

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) oplyser, at regionen vil undersøge 1813-lægernes kompetencer.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Region Hovedstaden sætter gang i en undersøgelse af akuttelefonen 1813, efter at der ifølge DR Nyheder i januar og april 2017 skete yderligere to hændelser med meningitis, hvor rådgivningen skulle have været bedre og hurtigere.

Begge patienter overlevede, men en undersøgelse er alligevel påkrævet, lyder det fra regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

»Vi skal alle kunne være trygge ved at ringe til 1813. Det er jeg selv. Men jeg synes, at de seneste dages kritik af akutberedskabet og ikke mindst to nye konkrete sager, tilsammen skaber for meget usikkerhed.«

»Derfor har vi brug for en ekstern undersøgelse af, om vi i dag har det rette kompetenceniveau hos de læger, som har den rådgivende funktion hos 1813, så de kan reagere hurtigt, når der er mistanke om meningitis,« siger hun i en pressemeddelelse.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der skal stå for undersøgelsen.

På baggrund af blandt andet de tre meningitisdødsfald i januar 2016 og i 2017 lavede Region Hovedstaden en tværgående regional analyse af meningitis.

Den konkluderede, at der generelt er et behov for opkvalificering og viden om alvorlige akutte sygdomme. Det mundede ud i en række handleplaner, der skal implementeres på hospitaler og i akutberedskabet.

Derfor har Regionsrådet afsat 11,5 millioner kroner til arbejde med at blive bedre til at opdage og behandle akutte medicinske sygdomme, herunder meningitis.

/ritzau/