Region Hovedstaden indsætter vagter ved alle regionens hospitaler: »Det er desværre nødvendigt«

Torsdag, fredag og lørdag blev der stjålet eller forsøgt stjålet håndsprit og værnemidler fra Herlev Hospital. Regionsrådsformanden kalder det »helt grotesk« og varsler tiltag, der skal dæmme op for tyverierne.

Indgangen til alle Regions Hovedstadens hospitaler bliver bemandet med vagter for at undgå tyveri af håndsprit og andre nødvendige produkter til bekæmpelse af coronavirus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Københavns Politi har onsdag d. 18 marts, efter publiceringen af denne artikel, i en pressemeddelelse afvist, at maskerede tyve har stjålet håndsprit på Herlev Hospital. Oplysningerne om hændelsesforløbet, som Berlingske viderebragte fra Ekstra Bladet, er derfor forkerte.

900 kroner for 0,25 liter håndsprit. Indtil Den Blå Avis tidligere i dag lukkede for salget af håndsprit, var der flere brugere, der solgte håndsprit med literpriser på højde med årgangschampagne.

Indtjeningsmulighederne ved salg af håndsprit i disse dage frister tilsyneladende svage sjæle.

Københavns Vestegns Politi oplyser således til Berlingske, at det har modtaget tre anmeldelser om tyveri af håndsprit og værnemidler fra Herlev Hospital de seneste døgn.

Tyverierne på Herlev Hospital, og andre tyverier i Region Hovedstaden, forarger regionsrådsformand Sophie Hæstorp.

»Man har ingen skam i livet, hvis man bryder ind på et hospital for at tage masker, håndsprit og overtræksdragter. Vi står i en situation, hvor vi skal tage os af meget syge mennesker og vi har folk der arbejder så hårdt, og så sker sådan noget. Det er helt grotesk,« siger regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen.

Region Hovedstaden tager nu konsekvensen:

»Lige nu ved vi, at det sker på flere hospitaler, at der bliver stjålet. Derfor har vi placeret vagter ved alle hospitaler i regionen, og har låst indgangene der, hvor der ikke står vagter. Det bliver i nogle tilfælde en belastning for personalet, der nu skal gå omveje, men det er desværre nødvendigt,« siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Der er indtil videre håndsprit og værnemidler nok til at tage sig af hospitalspatienterne. Men det forudsætter, at tiltagene virker, og at tyverierne ophører, oplyser Sophie Hæstorp Andersen.

Landsdækkende bevogtning

Om en af episoderne skrev Ekstra Bladet tidligere i dag, at maskerede tyve natten mellem torsdag og fredag trængte ind på skadestuen på Herlev Hospital, stjal håndsprit og forsvandt i en flugtbil. Københavns Vestegns Politi bekræftede over for Berlingske, at det har modtaget en anmeldelse om tyveri foretaget af tre maskerede mænd.

»De tre mænd var væk, da vores patrulje kort efter ankom til stedet - men vi har registreringsnummer på deres bil, videoovervågning fra stedet og efterforsker sagen,« oplyser Københavns Vestegns Politi, der nu efterlyser vidner med information om sagen.

Fredag aften modtog politiet en anmeldelse om et forsøg på tyveri af håndsprit og masker, og lørdag eftermiddag blev der angiveligt stjålet 6-8 pakker overtrækstøj fra hospital.

Også på landsplan er politiet opmærksomme på problemet. På et pressemøde kl 14 mandag udtalte Anders Frandsen, kommunikationsdirektør i Rigspolitiet:

»Vi er igang med at lave et nationalt overblik over, hvor der er de her produkter og værnemidler, og tage skridt for at beskytte dem.«