Region H giver 25 mio. til sundhedsforskningen

25 millioner kroner er netop blevet afsat af hovedstadsregionen til øget sundhedsforskning af sygdomme, der rammer danskerne bredt.

Migræne, modermærkekræft, prostatakræft og leukæmi. Det er nogle af de sygdomme, der rammer mange danskere hvert år, og som Region Hovedstaden vil have forsket mere i.

Derfor har regionen har valgt at give 25 millioner kroner til 20 forskellige forskningsprojekter på regionens hospitaler.

»Alle projekterne undersøger og udforsker problemstillinger, som rammer rigtig mange mennesker og kan give resultater, som fremtidens sundhedsvæsen i høj grad kan bruge i den praktiske hverdag. Den her slags forskning er nødvendig at støtte, fordi den rykker på hegnspælene,« siger Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, i en pressemeddelelse.

Midlerne fra Region Hovedstadens Forskningsfond går ikke kun til alvorlige sygdomme, men også til rådgivning og ændringer i sundhedsvæsenets opbygning.

I 2012 brugte Region Hovedstaden i alt 1,8 milliarder kroner på forskning og udvikling. Heraf finansierede regionen godt halvdelen selv.