Regeringen vil hindre unødig sen skolestart

Forældre bør ikke kunne vente med at sende deres børn i skole, hvis børnehave og skole er uenige, mener regeringen, som vil undgå unødig sen skolestart.

Forældre bør ikke kunne udsætte deres børns skolestart, med mindre både børnehaven og skolen er enige i, at det er en god idé. Det fremgår af regeringens debatoplæg til en kvalitetsreform af den offentlige service, som blev fremlagt torsdag.

Forslaget bygger på anbefalinger fra Skolestartsudvalget, som også mener, at der er brug for en bedre dialog mellem forældre og personale i daginstitutionerne om skolestarten. Især mange førstegangsforældre, som ikke har haft børn i børnehaveklassen tidligere, er bekymrede for, om deres barn er modent nok til skolestarten.

Regeringen frygter, at unødig sen skolestart kan medføre et pres på både dagtilbud og børnehaveklasser, som skal gøre en ekstra indsats for at give de ældste børn alderstilsvarende udfordringer.

Hos Enhedslisten mener man, at regeringens bekymring er grundløs og advarer mod at presse børn for tidligt i skole af økonomiske hensyn.

/ritzau/