Regeringen stopper for modtagelsen af kvoteflygtninge

Integrationsminister Inger Støjbjerg ved ikke, hvornår Danmark igen vil tage imod kvoteflygtninge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Integrationsminister, Inger Støjberg, slår i en artikel i Politiken fra i dag fast, at Regeringen på ubestemt tid vil stoppe modtagelsen af kvoteflygtninge. Beslutningen rammer også de handicappede flygtninge.

Hos Dansk Flygtningehjælp er der stor modstand mod beslutningen, som kaldes for »skrækkelig.«

»Det er jo skrækkeligt, for det er folk, der er endnu ringere stillet, fordi de er syge og behandlingskrævende. Det forstår jeg slet ikke, for det er meget få, og så er det altså mennesker, som i særlig grad har en fordel af at komme til et så flot samfund, som vi har i Danmark, hvor behandlingstilbuddene er supergode«, siger generalsekretær hos Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm til Politiken.

Kvoteflygtninge har fra 1989 modtaget omtrent 500 kvoteflygtninge om året gennem Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Kvoteflygtninger er mennesker, der bliver fløjet fra brændpunkter eller flygtningelejre rundt om i verden.

Inger Støjberg vil ikke sige noget om specifikt om, hvornår kvoteflygtningene igen bliver optaget.

»Jeg kan vitterlig ikke sætte årstal på, for det kommer helt an på, hvordan det ser ud i forhold til, hvor mange der kommer hertil, men også det generelle billede – hvor mange der får asyl, hvor mange vi får sendt ud af dem, der ikke har ret til at være her, og hvordan det ser ud med dem, der har ret til at være her i forhold til at bidrage til arbejdsmarkedet og blive en del af den helt almindelige danske hverdag«, siger Inger Støjberg, der godt kan forestille sig, at Danmark ikke kommer til at tage imod kvoteflygtninge de næste tre-fire år,« siger hun til Politiken. Inger Støjbjerg bekræfter overfor avisen, at stoppet også gælder for handicappede kvoteflygtninge.

S bakker op

 

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, mener, at Inger Støjberg tager den rette beslutning.

»Det er klart, at vi er tilhængere af kvotesystemet og har bakket op om det i alle årene, men vi synes også, at vi står i en situation nu, hvor vi er så pressede på integrationen og i forhold til at tage imod de mennesker, vi får de her år, at det er fair nok at skubbe det lidt foran sig,« siger han til Politken.