Regeringen indgår boligaftale til 5,5 mia. kr.

Opdateret: Der er indgået en ny boligaftale mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance.

Landets almene boliger får nu et tiltrængt renoveringsløft.

Regeringen har indgået en boligaftale med Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance om at fremrykke offentlige investeringer for 5,5 milliarder kroner. - Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi er blevet enige om en boligaftale, der vil give de almene boliger et tiltrængt løft og samtidig skaber masser af job i en krisetid, siger boligminister Carsten Hansen (S).

- Vi forventer, at fremrykningen af de mange milliarder vil give cirka 5000 nye job i løbet af 2012 og 2013, siger han.

Investeringerne kommer gennem Landsbyggefonden, der alene over de sidste par år har opbygget en venteliste for renoveringer af almene boliger for otte milliarder kroner. Med den nye aftale vil der være 10,6 milliarder kroner til investeringer allerede i år og 2,6 milliarder i 2012. I perioden fra 2013 til 2016 vil der årligt være 1,9 milliarder kroner.

Regeringen har været tvunget til at lave en aftale med oppositionen, fordi den gældende boligaftale er indgået mellem den tidligere regering og De Radikale - uden Socialdemokraterne. Venstre og Konservative havde på forhånd krævet, at investeringerne fra 2013 og fremover skulle være på 2,6 milliarder for ikke at sætte beskæftigelsen i stå, når investeringsmilliarderne slipper op. Men det krav fik de altså ikke held med.

- Vi er glade for, at man får sat gang i væksten, men vi ville gerne have sat flere penge af til renoveringer i fremtiden, så vi ikke kommer bagefter igen, siger boligordfører Louise Schack Elholm (V).

I stedet er det nu aftalt, at der i marts 2012 skal gøres status for, hvor stort behovet er for nye renoveringerne i Landsbyggefonden. Regeringen har til gengæld accepteret den tidligere regerings aftale om ghettoer, der blandt andet omfatter nedrivninger af boligblokke og ændring af infrastrukturen i udsatte boligområder.

/ritzau/