Regeringen fraråder alle rejser til og med 7. februar

Regeringen forlænger indrejserestriktioner til Danmark og rejsevejledningen for hele verden i tre uger.

Sundheds- og Ældreministeriet afholder pressemøde om forlængelse af covid-19 restriktioner, Eigtveds Pakus , København, onsdag den 13. januar 2021. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, justitsminister Nick Hækkerup, skatteminister og fungerende finansminister Morten Bødskov, direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm og direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum deltager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Samtidig med, at regeringen forlænger landets covid-restriktioner med tre uger til og med 7. februar, forlænger den også rejserestriktioner for indrejse til Danmark i samme periode.

Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) på et pressemøde onsdag aften.

Regeringen har også besluttet, Udenrigsministeriets rejsevejledning forlænges til 7. februar.

»Henset til den meget alvorlige situation har vi truffet beslutning om at forlænge rejserestriktionerne frem til 7. februar,« siger Nick Hækkerup.

Alle lande er i øjeblikket røde på kortet, og det betyder altså, at danskerne ikke kan rejse de næste tre uger.

Danmarks nuværende indrejseregler trådte i kraft lørdag. De er indført for at stoppe spredningen af den smitsomme britiske coronamutation.

Justitsministeren fortæller, at flere udlændinge end normalt er blevet afvist ved de danske grænser i weekenden, fordi de ikke levede op til rejserestriktionerne.

Bor man i udlandet, men arbejder i Danmark eller har et andet anerkendelsesværdigt formål, skal man fremvise en ugentlig negativ coronatest for at krydse grænsen.

Har man ikke et anerkendelsesværdigt formål i Danmark, er det ikke nok med en ugentlig negativ test. I så fald må testen kun være 24 timer gammel.

Kravet om negativ test gælder dog ikke danske statsborgere eller udlændinge med bopæl i Danmark.

Ankommer man med fly, skal man fremvise en negativ coronatest under alle omstændigheder.

Justitsminister Nick Hækkerup bliver på pressemødet spurgt om, hvorfor man ikke beder indrejsende om at blive testet i Danmark eller gå i selvisolation, når de kommer ind i landet.

Han mener dog, at man allerede gør meget for at sikre sig, at smitten holdes ude.

»Du kan kun komme til Danmark, hvis du har anerkendelsesværdige formål, og vi siger jo, du skal fremvise en negativ test, der kun er 24 timer gammel,« siger justitsministeren.

/ritzau/