Regeringen afslører detaljer i kommende bandepakke: Skal knække de kriminelles koder

Regeringen har løftet sløret for endnu en del af den ventede bandepakke. Denne gang ønsker regeringen at styrke politiet med flere kryptospecialister.

Bandepakken blev bebudet af daværende justitsminister Nick Hækkerup (S) i februar 2022 i kølvandet på, at antallet af bandemedlemmer var begyndt at vokse igen. Her ses Nick Hækkerups afløser, Mattias Tesfaye (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet oplever, at organiserede kriminelle i stigende grad gør brug af krypteret valuta.

Derfor vil regeringen med et kommende udspil til en ny bandepakke fordoble antallet af medarbejdere, der analyserer kryptovalutaspor hos politiet.

»Når banderne vasker deres penge hvide, så skal vi også kunne følge de penge. For det er millioner af kroner, som først rigtig kan komme banderne til gavn, når de er vasket hvide. Og det arbejde skal vi også have styrket,« siger justitsminister Mattias Tesfaye (S) til DR.

Udspillet vil ifølge ministeren tilføre 12 årsværk til politiets arbejde med at afkode kriminelles kommunikation.

Regeringen forventes at fremlægge et samlet udspil til en bandepakke i løbet af efteråret.

Det skulle egentlig være planlagt før sommerferien, men regeringen har haft brug for hjælp fra politiet til at udarbejdet det, fortæller Mattias Tesfaye.

Bandepakken blev bebudet af daværende justitsminister Nick Hækkerup (S) i februar 2022 i kølvandet på, at antallet af bandemedlemmer var begyndt at vokse igen.

Sidenhen er der løbende givet detaljer til pressen om, hvad regeringens bandepakke skal indeholde. Et af pakkens initiativer er blandt andet at sørge for, at flere børn og unge kommer forbi Ungdomskriminalitetsnævnet, hvis de mistænkes for at være havnet i de forkerte miljøer.

Det beskrev Berlingske i sidste uge.

Ungdomskriminalitetsnævnet blev oprettet i 2019 på baggrund af en politisk aftale mellem den daværende V-K-LA-regering, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Formålet var at bekæmpe ungdomskriminalitet og dæmme op for bandernes rekruttering af børn og unge i alderen 10 til 17 år.