Regentparret dropper pressemøde

Regentparret aflyser det årlige pressemøde på prins Henriks slot i Sydfrankrig. - Et skridt i den forkerte retning, siger universitetslektor.

Dronning Margrethe og Prins Henrik ved deres Caix-pressemøde i 2006 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Dronning Margrethe og prins Henrik bryder nu med en fast tradition - det årlige møde med pressen på vinslottet Caïx i Sydfrankrig, skriver B.T. lørdag.

Hoffet bekræfter over for avisen, at regentparret har besluttet ikke at afholde pressemøde, når de i begyndelsen af august rejser til Château de Caïx.

Beslutningen overrasker lektor på Københavns Universitet, Klaus Kjøller:

- Det her er et klokkerent skridt i en fuldstændig forkert retning. Jeg kan kun tolke aflysningen som et skridt væk fra folket, vurderer han over for B.T.

Avisens egen royale ekspert, Marianne Singer, kalder aflysningen for "trist for os pressefolk- og for offentligheden", men håber, at regentparret vender stærkt tilbage næste år.

- Der kan selvfølgelig ligge flere ting til grund for den beslutning. Måske føler regentparret sig allerede rigeligt eksponeret i år. Først kom fødslen af den lille nye prins, og derefter prins Henriks 75-års fødselsdag, hvor der var fest over flere dage. Og nu altså dåben i morgen, søndag, skriver Marianne Singer.

/ritzau/