Reform får forældre til at overveje privat- og friskoler

Folkeskolereformen får flere forældre til at overveje at sende deres børn i privat- eller friskole, lyder det fra skoledere.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere forældre viser interesse for privat- og friskoler, fordi de ikke ønkser, at deres barn skal være en del af den nye skolereform. Det viser en spørgeskemaundersøgelse lavet af DR Nyheder.

Her svarer halvdelen - 48 procent - af 189 adspurgte privat- og friskoleledere, at de er »helt enige« eller »delvist enige« i, at de har fået flere henvendelser fra forældre, der ønsker at flytte deres barn fra folkeskolen til privat- eller friskoler i år end tidligere.

38 procent af skolelederne er også enige i, at skolereformens kommende ændringer direkte er årsagen til, at en eller flere elever har meldt sig ind på skolen.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, synes, det er en kedelig tendens og beder forældrene være tålmodige, indtil folkeskolereformen træder i kraft ved begyndelsen af det nye skoleår.

»Det er kedeligt, at forældrene overvejer at flytte deres børn, fordi folkeskolereformen er slet ikke trådt i kraft endnu,« siger han og påpeger, at undersøgelsen kun giver et fingerpeg om hvor mange forældre, der i virkeligheden overvejer at flytte børn fra folkeskolen.