Refns Cannes-succes hitter stort i USA

"Drive" blev weekendens tredjemest sete film i Nordamerika og kom også fint fra start i de danske biografer.

Nicolas Winding Refns ottende spillefilm, "Drive", ser ud til at blive den danske instruktørs hidtil største succes. Her ses han (tv) med filmens stjerne, Ryan Gosling. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nicolas Winding Refns ottende spillefilm, "Drive", ser ud til at blive den danske instruktørs hidtil største succes.

Ifølge foreløbige tal, som amerikanske medier og websider i branchen har offentliggjort mandag eftermiddag, har næsten en million købt billet til filmen i USA og Canada siden premieren i fredags.

"Drive" er hermed weekendens tredjemest sete film i de to lande, hvor den kan ses i 2900 biografsale. Kun 3D-udgaven af "Løvernes konge" og "Contagion" har solgt flere billetter.

Også i Danmark, hvor filmen vises 72 steder, er filmen kommet fint fra start. 16.800 har set "Drive" siden premieren i torsdags.

Hermed overgås den kun af to film, "Dirch" og "Smølferne" i en weekend, hvor besøget i torsdags, som nu er biografernes premieredag, lå noget under det sædvanlige. Formentlig på grund af folketingsvalget.

I maj blev Nicolas Winding Refn hædret med prisen som bedste instruktør på festivalen i Cannes. Her fik den 40-årige instruktørs film også en fornem modtagelse af både publikum og den internationale presse.

Den dramatiske handling og den portion action og vold, som nu engang hører til genren, spiller i Refns "arthouse-krimi" sammen med fortællingen om dybe, men ikke fuldbyrdede relationer mellem hovedpersonerne.

Ryan Gosling og Carey Mulligan har de to store roller i "Drive", som er en rent amerikansk produktion med et budget, svarende til godt 70 millioner kroner. Meget beskedent efter forholdene på de kanter - men altså med et fornemt resultat.

/ritzau/