Redningsaktion for havørne bar frugt

I maj blæste en ørnerede ved Haderslev ned, og de to unger havnede i skovbunden. De fik nyt hjem i en hundekurv oven på to halmballer og er nu fløjet hjemmefra.

En kraftig vind blæste i foråret to unge havørne ud af deres rede i en skov nær Haderslev. Ungerne havnede i skovbunden, hvor de var dømt til at dø, hvis de ikke fik hjælp.

Ulykken blev hurtigt opdaget af Helle Regitze Boesen, som i Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) "Projekt Ørn" holder et vågent øje med havørneparret.

- Vi fik det råd fra rovfugleeksperter og vildtplejestationer, at ørneungerne straks skulle bringes i vejret og op fra skovbunden, ellers ville de blive taget af en ræv eller en mår, fortæller Helle Regitze Boesen.

Skovens ejer, der også er landmand, fik den idé at stable et par halmballer i en lysning ikke langt fra ørnenes redetræ. Og oven på "højhuset" af halm anbragte ornitologerne så ørneungerne i en hundekurv.

Herefter fulgte nogle spændte dage i venten på, om de gamle havørne ville acceptere deres nødstedte unger i det menneskeskabte ørnehjem. Men det gjorde de, og nu er ungerne fløjet fra reden for egen kraft.

De store rovfugle kan i disse dage opleves ved Haderslev Fjord - nogle gange alle fire på en gang.

/ritzau/