Red Hot Chili Peppers skal tage revanche i Roskilde

Rockbandet Red Hot Chili Peppers spiller onsdag aften på Orange Scene på Roskilde Festival.

Anthony Kiedis of the Red Hot
Anthony Kiedis og resten af Red Hot Chili Peppers gæster onsdag aften Orange Scene på Roskilde Festival. Da de spillede på festivalen i 2007 blev de haglet ned af anmelderne. Reuters/© Mario Anzuoni / Reuters
Læs mere
Fold sammen

Politiken kaldte dem "pinlige", Ekstra Bladet gav dem nul stjerner, og musikbladet Gaffa kaldte deres optræden for en plat parodi af en koncert, der var fuldstændig blottet for gnist og glæde.

Anmelderne lagde ikke fingre imellem, da de beskrev Red Hot Chili Peppers' koncert på Roskilde Festival i 2007.

De californiske rockmusikere har dog fået lov til at tage revanche. I år er de nemlig tilbage på Danmarks største festival, hvor de onsdag skal bevise over for festivalfolket, at de stadig kan levere på den store Orange Scene.

Selv om Red Hot Chili Peppers fik festivalens dårligste anmeldelser i 2007, skal man ikke tage fejl af, at det er et af verdens mest dominerende funk-rockbands.

Rockbandets medlemmer, med forsangeren Anthony Kiedis i spidsen, har solgt mere end 80 millioner albums, er indehavere af seks Grammy'er og er optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Bandets rødder går tilbage til 1980'erne, og de slog for alvor igennem i 1991 med albummet "Blood Sugar Sex Magik".

Siden er det blevet til mange store rockhits, som blandt andet tæller de mere end 14 år gamle numre "Californication", "Under the Bridge" og "Give it Away".

Selv om de garvede chilipebre har mange år på bagen, spytter de stadig nye melodier ud. Efter en pause på fem år siden seneste album, udkom bandet 17. juni med sit 11. album "The Getaway", der blandt andet indeholder singlen "Dark Neccessities".

Det nye album har blandt andet fået fire stjerner af Berlingske, mens musikmagasinet Soundvenue er lidt mindre gavmilde og kun giver tre stjerne til det nye album.

/ritzau/