Red Barnet samlede ni mio. kr. ind

Red Barnet havde inviteret Hr. Skæg med til den årlige landsindsamling. Resultatet er ni millioner kroner til bekæmpelse af børnearbejde i bl.a. Bangladesh.

Mange blev overraskede, da Hr. Skæg pludselig stod i døren. Foto: Red Barnet Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Gud, Hr. Skæg står foran vores hus!«

Sådan har reaktionen været flere steder i dag, hvor den kendte karakter fra DRs børneprogrammer 'Skæg Med Bogstaver' og 'Skæg Med Tal' var med ude at rasle ved dørene.

Anledningen var Red Barnets årlige landsindsamling, som i år giver pengene videre til undervisning af slumbørn i Bangladesh og andre projekter, der skal bekæmpe børnearbejde.

- Det har været en vildt sjov og kaotisk dag, siger Hr. Skæg, hvis virkelige navn er Mikkel Lomborg.

Han er blevet kendt som den energiske vært, der gennem sang, dans og små historier lærer danske børn om tal og bogstaver. I dag har ti børn fuldt ham fra dør til dør, og de har langt fra været de eneste børn på de danske fortove i dag.

- Jeg har aldrig set så mange børn børn samle ind før. Det har virkelig gjort stort indtryk, siger generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jakobsen.

Hun anslår, at selv om der var 8000 tilmeldte indsamlere, har der været omkring 20.000 ude at samle ind i dag, fordi så mange har taget deres børn med. Det har været med til at lokke ni millioner kroner ned i raslebøsserne, og selv om det er markant mindre end sidste år, er de glade hos Red Barnet. Det skyldes, at sidste års rekordindsamling på over 11 millioner i høj grad skyldtes sultkatastrofen på Afrikas Horn.

- Ni millioner kroner er rigtig mange penge, og så kan vi se, at indsamlingen bliver større år for år. I år er første gang, vi er ude i alle landets kommuner, og så er det jo enormt væsentligt, at mange forældre tager deres børn med. De er så optaget af at ville hjælpe andre børn, og det tegner jo godt for kommende generationer, siger Mimi Jakobsen.

Red Barnet har allerede en del undervisningsmateriale ude på skolerne, og de ti børn, der samlede ind med Hr. Skæg, havde vundet turen gennem en konkurrence i Anders And. De mange fremmødte børn glæder imidlertid Mimi Jakobsen så meget, at hun lover at gøre mere ud af at engagere danske børn i fremtiden. Og gerne med Hr. Skæg.

- Børnene elsker ham. Og det forstår jeg godt! siger Mimi Jakobsen.