Red Barnet sætter ind med katastrofehjælp i Rødby Havn

Red Barnet hjælper politiet med at give flygtninge en god modtagelse i Rødby Havn, efter at 1.238 migranter og flygtninge er kommet til landet sydfra siden søndag.

Flygtninge ankommer til Rødby Færge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Organisationen Red Barnet indleder nu et samarbejde med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om at give flygtninge, der kommer til Danmark ved grænsen i Rødby, en god og tryg modtagelse.

Det er den ekstraordinære situation i Danmark, hvor over 1.000 flygtninge er søgt ind over grænsen, som har fået Red Barnet til at skride ind med hjælp, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

»Danmark befinder sig ikke midt i en katastrofe, men de enkelte børn og familier, som vi møder, oplever en personlig katastrofe. Og den er rykket helt tæt på os i Danmark. Derfor sætter vi nu ind i Danmark. Situationen for børnene er den samme, uanset om de er på flugt i Syriens nabolande eller i Danmark,« siger Jonas Keiding Lindholm, der er konstitueret generalsekretær i Red Barnet.

Normalt hjælper Red Barnet primært flygtninge i lande som Somalia, Sydsudan og Jordan.

Men ved blandt andet at oprette et familie- og børnevenligt område i modtagecentret i Rødby Havn håber organisationen at kunne bruge dens ekspertise fra flere års arbejde med folk på flugt.

»Vi har opbygget stor ekspertise i at arbejde med børn på flugt gennem årtier i verdens brændpunkter. Vores ekspertise skal komme de flygtninge, der står i en svær situation til gode. For os er det børnene, der er vigtigst. De har ret til beskyttelse, og vi tager deres situation meget alvorligt,« siger Jonas Keiding Lindholm.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sætter man pris på Red Barnets indsats.

»Vi hilser bestemt tiltaget fra Red Barnet velkommen. Det, vi foretager os, er jo en humanitær indsats, hvor vi har med udsatte mennesker at gøre. Og vi bakker selvfølgelig op om tiltag, som kan gøre hele situationen en lille smule mere tryg for børnene,« siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Rigspolitiet oplyser, at der fra søndag til tirsdag morgen er registreret 1.238 flygtninge og migranter i Danmark.

LÆS MERE