Red Barnet: Ja, Mimi er fyret

Der er tale om en afskedigelse af Red Barnets generalsekretær, Mimi Jakobsen, der forlader organisationen efter 15 år i spidsen.

Efter 15 år med Mimi Jakobsen som generalsekretær i Red Barnet stopper hun, og Red Barnet leder efter ny. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nødhjælpsorganisationen Red Barnet bekræfter nu, at man onsdag har fyret Mimi Jacobsen efter 15 års samarbejde.

Tidligere oplyste Red Barnet blot »at man i bestyrelsen var enige om, at det var det rigtige tidspunkt at finde en afløser for Mimi Jacobsen«. Men nu er formanden for hovedbestyrelsen, Lars Svenning Andersen, mere konkret omkring Mimi Jacobsens exit:

»Når bestyrelsen tager en beslutning, som generalsekretæren ikke er enig i, så bliver det til en opsigelse,« siger Lars Svenning Andersen til bt.dk og tilføjer:

»Vi har haft en aftale med Mimi om, at vi her i foråret skulle i gang med at drøfte vores fremtidige organisation, fordi vores arbejde i den internationale bestyrelse løber ind til udgangen af dette år. I løbet af de drøftelser, er hovedbestyrelsens nået frem til den beslutning, at vi fremadrettet skal have et meget snævert fokus på økonomi. Og dermed var tiden inde til et generalsekretærskifte.«

Lars Svenning Andersen vil ikke fortælle, hvad Mimi Jakobsen mener om beslutningen, men han fortæller, at hun ikke var enig i hovedbestyrelsens afgørelse.

»Mimi meldte tilbage, at hun ikke mente, at tidspunktet var det rigtige. Det er jeg rigtig ked af, for Mimi har gjort et fantastisk stykke arbejde for Red Barnet. Derfor vil vi selvfølgelig hellere, at en beslutning om at have meget mere fokus på Red Barnets økonomi var truffet i enighed,« siger bestyrelsesformanden.

Mimi Jacobsen har endnu ikke kommenteret sin afgang fra Red Barnet. BT forsøger at indhente en kommentar fra den nu tidligere generalsekretær.