Red Barnet har fundet Mimis afløser

Det er en gammel kending i Red Barnet, der overtager posten som generalsekretær efter Mimi Jakobsen.

Navne og dage
Jonas Keiding Lindholm. Fold sammen
Læs mere

Red Barnet har tirsdag præsenteret sociologen og nødhjælpsveteranen Jonas Keiding Lindholm som ny generalsekretær i organisationen.

De seneste to år har Jonas Keiding Lindholm været vicegeneralsekretær i Red Barnet, og han har været konstitueret generalsekretær, siden Mimi Jakobsen forlod Red Barnet i juni efter 15 år på posten som organisationens øverste administrative leder.

»Jonas Keiding Lindholm er valgt i et særdeles stærkt felt med over 70 kandidater. Jeg er sikker på, at han er den helt rigtige til at sikre, at Red Barnet fremover bliver en endnu stærkere organisation, som kan hjælpe flere af de dårligst stillede børn. Det handler ikke mindst om at sikre, at hver eneste krone bliver brugt så effektivt som overhovedet muligt,« siger Red Barnets formand, Lars Svenning Andersen, i en pressemeddelelse og pointerer, at det er en enig hovedbestyrelse, der er sikker på, at Jonas Keiding Lindholm er den rette til opgaven:

»Samtidig skal den nye generalsekretær være en stærk kommunikator, som kan sikre, at frivillige, medarbejdere, donorer og Red Barnets mange samarbejdspartnere fortsat har lyst til at engagere sig i verdens bedste sag. Den opgave har jeg fuld tillid til, at Jonas kan løfte,« siger formanden.

Jonas Keiding Lindholm, der er 45 år gammel, har været ansat i Red Barnet i 11 år i ledende og ledelsesrådgivende roller både nationalt og internationalt. Han har spillet en central rolle i opbygningen af organisationens nye internationale organisation i 120 lande gennem fem års tjeneste som vicedirektør i det internationale kontor i London.

Jonas Keiding Lindholm har tidligere arbejdet i ledende funktioner i nogle af de største katastrofer og humanitære kriser – fra verdens største flygtningelejr Dadaab i Kenya til hjælpearbejde efter tsunamien i Asien og redningsindsatsen i forbindelse med jordskælvet på Haiti.