Red Barnet håber på handling efter topmøde om børneægteskab

Det ærgrer Red Barnet, at kronprinsesse Mary og udviklingsministeren ikke kan deltage i topmøde i Senegal.

Det ærgrer Red Barnet, at kronprinsesse Mary og udviklingsministeren ikke kan deltage i topmøde i Senegal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Ledere fra hele verden deltager mandag i et topmøde, der skal sætte fokus på børneægteskaber.

Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær hos Red Barnet, håber, at der kommer konkrete tiltag ud af det internationale møde, der bliver holdt i det vestafrikanske land Senegal.

»Det er verdens første topmøde, der sætter fokus på en helt brutal praksis, der stjæler pigers barndom og frarøver dem deres fremtidsmuligheder.«

»Jeg håber, at vi på mødet når frem til en fælles forståelse af, at børneægteskaber er skadelige, og at hvert land, der deltager på topmøde, tager herfra med mindst en - meget gerne flere - løfter om, hvad de helt konkret vil gøre i deres land, når de kommer tilbage,« siger generalsekretæren.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) skulle også have deltaget i mødet, der bliver holdt i hovedstaden, Dakar.

Men på af sikkerhedsmæssige årsager har de meldt afbud. Det ærgrer Jonas Keiding Lindholm, der selv skal deltage i mødet og befinder sig i Dakar.

Han forklarer, at både kronprinsessen og ministeren skulle have talt i forbindelse med åbningen af topmødet og peger på endnu en grund:

»Men endnu mere fordi de repræsenterer et land, Danmark, som er helt i front, når det angår kampen for pigers rettigheder og kampen mod børneægteskaber,« siger han.

/ritzau/