Rathsack vil tilbage til forsvaret

Thomas Rathsack føler sig helt renset, efter auditørerne har opgivet at tiltale ham for den såkaldte jægerbog. Han vil have sit job tilbage i forsvaret.

ARKIVFOTO. Auditørerne dropper at rejse tiltale mod den tidligere jægersoldat og forfatter til bogen "Jæger - i krig med eliten", Thomas Rathsack. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere jægersoldat og forfatter til bogen "Jæger - i krig med eliten", Thomas Rathsack, vil have sin stilling tilbage i forsvaret.

Det siger han i et interview med Ritzau, efter at Forsvarets Auditørkorps har opgivet at rejse tiltale mod ham for at overtræde sin tavshedspligt ved at udgive bogen.

Han er ikke overrasket over, at auditørerne efter 13 måneder vælger at droppe sagen.

- Jeg har hele tiden vidst, at min bog ikke har overtrådt nogen regler, og at jeg ikke har overtrådt min tavshedspligt, siger Thomas Rathsack til Ritzau.

Fra en hel bog til kapitel 14

Sagen eksploderede i september sidste år, da Forsvarskommandoen forsøger at få bogen standset ved hjælp af et fogedforbud. En uge senere bliver Thomas Rathsack sigtet for at have overtrådt sin tavshedspligt. En anklage han nu føler sig renset for:

- Det startede med, at det var hele bogen, der var kontroversiel. Så var det elementer af bogen, der var kontroversielle, og til sidst var det kun kapitel 14, siger Rathsack.

- Nu har de brugt 13 måneder for at konkludere, at hverken bogen eller kapitel 14 er kontroversielt, så jeg anser mig selv for være helt frifundet og renset, siger Thomas Rathsack.

Forsvarskommandoen fastholder dog, at man ikke mener, bogen burde være udkommet i sin nuværende form.

I en pressemeddelelse lægger forvaret desuden vægt på, "at det må antages, at Thomas Rathsack har overtrådt sin tavshedspligt, men at auditørerne ikke mener at kunne løfte bevisbyrden."

Skriver ny bog

Derfor skal Rathsacks advokat, hans fagforening og forsvaret nu først afklare, om han kan fortsætte med at arbejde for forsvaret. Selv vil han gerne tilbage:

- Jeg har arbejdet i forsvaret i 16 år og holder meget af den arbejdsplads. Jeg vil være ked af ikke at kunne fortsætte, for jeg har fortsat meget at bidrage med, så jeg ser frem til at starte igen i forsvaret, siger Thomas Rathsack.

Indtil videre bruger han en stor del af sin tid på en fiktionsbog, som efter planen skal udkomme næste år.

/ritzau/