Rathsack var på lækagemission

Jægersoldaten og forfatteren Thomas Rathsack er selv offer for et brud på tavshedspligten - han blev udsendt til Irak i 2007 på den meget omtalte lækagemission.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jægersoldaten Thomas Rathsack blev udsendt til Irak i 2007. Dermed sendte forsvaret ham sammen med andre jægersoldater ud på en hemmelig mission, som var lækket til pressen.

Ifølge forsvaret var det dengang potentielt livsfarlig for de danske soldater, at missionen var kommet til offentlighedens kendskab.

- Som jeg skriver i min bog, blev jeg i 2007 udsendt til Irak. Det er korrekt. Men jeg vil ikke gå yderligere ind i den verserende såkaldte lækagesag. Som der står i min bog, fremgik det af medierne at vi skulle af sted, allerede før vi tog af sted, siger Thomas Rathsack til Ritzau.

Dermed er Thomas Rathsack angiveligt offer for det, han selv gennem 13 måneder har været sigtet for: Brud på tavshedspligten.

Københavns Byret forsøger i øjeblikket at finde ud af, hvem der lækkede de fortrolige oplysninger. Lige nu peger pilen på den tidligere spindoktor for daværende forsvarsminister Søren Gade (V), Jacob Winther.

Han sigtes i den såkaldte lækagesag for at have lækket fortrolige oplysninger til TV2 om, at de danske jægersoldater skulle udsendes til Irak. Winther afviser selv, at han står bag, og hans advokat mener, at sagen er forældet.

Imens er sagen for Thomas Rathsack slut. Forsvarets Auditørkorps har droppet sagen mod ham, og han føler sig renset for at have overtrådt tavshedspligten i sin bestseller "Jæger - i krig med eliten".

/ritzau/