Rathsack får sit job tilbage

Forfatteren bag "Jæger - i krig med eliten" vender tilbage til sit job i Forsvaret på mandag.

Forsvaret havde på forhånd droppet at rejse tiltale mod den tidligere jægersoldat og forfatter til bogen "Jæger - i krig med eliten", Thomas Rathsack. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack kan vende tilbage til sit job i Forsvaret, efter at have været suspenderet i 14 måneder på grund af bogen "Jæger - i krig med eliten".

Det oplyser Rathsacks fagforening, Centralforeningen for Stampersonel (CS), på sin hjemmeside.

- Nu skal jeg tilbage i trøjen på mandag. Det er jo fantastisk, siger han til hjemmesiden.

Den tidligere jægersoldat fik beskeden i dag, og han glæder sig:

- Det er jo stort. Det er jeg egentlig ikke sikker på, at jeg havde regnet med, siger han.

Inden han blev suspenderet arbejdede Rathsack som uddannelsesofficer i Hjemmeværnet. Han blev bortvist efter at have mistet sin sikkerhedsgodkendelse som følge af sagen om jægerbogen. Og selvom har endnu ikke fået en tilbagemelding på sin sikkerhedsgodkendelse fra Forsvarets Efterretningstjeneste, bekræfter han, at han er tilbage.

Forsvarskommandoen forsøgte sidste år, da bogen blev foromtalt i medierne, forgæves at hindre dens offentliggørelse. Samtidigt sigtede Forsvarets Auditørkorps Rathsack for at videregive fortrolige oplysninger og røbe militære hemmeligheder efter straffelovens paragraf 152 og den militære straffelovs paragraf 32. Men den sag blev droppet i oktober.

Sagen om  jægerbogen og Forsvarets behandling af  den førte til, at den daværende forsvarschef, Tim Sloth Jørgensen, blev presset til at forlade sin stilling.

Thomas Rathsack er for øjeblikket i gang med at skrive sin anden bog - denne gang en fiktiv roman om en gruppe jægersoldater i Afghanistan. Derudover arbejder han på flere foredrag.