Rasmus Nøhr må betale 400.000 til gammel ven i festivalstrid

Det startede som et samarbejde mellem to venner, men endte i en retssag. Torsdag faldt dommen i landsretten.

Rasmus Nøhr skal betale 400.000 kroner i erstatning til pokerspiller Gustav Hansen for deres samaabejde om festivallen Danmark Dejligst. (Arkivfoto) - Foto: Jeppe Bjoern Vejloe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe

Pokerspiller Gustav »Gus« Hansen og musiker Rasmus Nøhr mødte hinanden for første gang i gymnasiet for 25 år siden.

Sidenhen udviklede de et nært venskab, men et bittert opgør om penge gjorde dem alt andet end venner.

Opgøret er torsdag endt med, at Østre Landsret har besluttet, at musikeren, der står bag hittet »Sommer i Europa,« skal betale 400.000 kroner i erstatning til pokerspilleren.

Det er en markant forhøjelse af den erstatning på 90.000 kroner, som Københavns Byret i første omgang tilkendte pokerspilleren.

Striden mellem det tidligere vennepar begyndte, da de i 2015 indgik et samarbejde om et festivalprojekt med navnet Danmark Dejligst.

En festival, som Rasmus Nøhr stod bag.

Begge kendisser skød hver især 250.000 kroner ind i firmaet, men Gustav Hansen endte med at hive i alt to millioner kroner op af lommen til musikfestivalen.

Men i sidste ende gik festivalen konkurs. I månederne forinden konkursen havde musikeren ad flere omgange overført penge til sin egen virksomhed.

Ifølge Rasmus Nøhrs forklaring blev pengene brugt til at betale kreditorer samt til at dække penge, han selv havde overført til firmaet bag festivalen.

Gustav Hansen mente derimod, at han var blevet snydt, da han ikke selv havde set en krone efterfølgende. I 2017 stævnede han derfor musikeren med et erstatningskrav på 1.136.000 kroner.

Pokerspilleren endte dog med at blive tilkendt et langt mindre beløb i byretten, og sagen blev anket til landsretten med et krav på 674.981 kroner.

I Østre Landsret mente man altså også, at musikeren ved at betale udvalgte kreditorer og sig selv havde pligt til at betale erstatning til Gustav Hansen.

Landsretten valgte samtidig at skrue op for erstatningen.

/ritzau/