Rasmus Jarlovs virksomhed ramt af hærværk: »Jeg kan ikke tro andet, end at det er politisk motiveret«

Fire busser fra politikeren Rasmus Jarlovs virksomhed er blevet udsat for hærværk. Det er ikke første gang, han oplever det. »Det bliver sværere for mig at drive en forretning end andre, fordi jeg er politiker,« siger Rasmus Jarlov.

»Det er meget målrettet, så jeg kan ikke se nogen anden grund til, at der er nogen, der vil gå efter min virksomhed. Det er frustrerende,« siger Konservatives Rasmus Jarlov efter hærværk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er synligt frustreret og nedslået.

Folketingspolitikeren Rasmus Jarlov (K) står i en video foran en bus fra virksomheden Hamlet Tours, som han ejer, men som en anden driver, når nu han er folkevalgt.

Fire busser er netop blevet udsat for hærværk; der er blevet stukket en kniv i samlet set otte dæk.

»Det er træls, når folk skriver grimt på sociale medier. Men jeg er betydeligt mere træt af, at nogen direkte går ud og smadrer min ejendom,« som Rasmus Jarlov skriver på Twitter.

Rasmus Jarlov fortæller til Berlingske, at ikke ønsker at oplyse, hvor busserne holder. Han er bange for yderligere hærværk.

»Men de holder samme et sted, hvor der er mange andre busser, men der ingen af dem, der har fået skåret dæk op. Jeg kan ikke tro andet, end at det er politisk motiveret,« siger Rasmus Jarlov og fortsætter:

»Det er meget målrettet, så jeg kan ikke se nogen anden grund til, at der er nogen, der vil gå efter min virksomhed. Det er frustrerende. Virksomheden har det hårdt i forvejen; Vi er hårdt ramt af coronakrisen, alle medarbejdere er sendt hjem, og jeg forsøger at holde virksomheden i live, så vi kan komme i gang igen. Der er ingen penge tilbage i virksomhed, så når jeg nu skal ud og betale for otte nye dæk og en mekaniker, opstår der en ekstraregning, som jeg meget gerne ville have undværet,« siger han.

Brændt bus

Rasmus Jarlov fortæller, at det på ingen måde er første gang, han har oplevet hærværk mod virksomheden, han ejer.

»Det har i alle årene været en bekymring. Jeg har prøvet at få brændt en bus af for syv år siden. Jeg har også tidligere oplevet hærværk, og derfor skriver jeg kun virksomhedens navn med småt på bussen, som loven foreskriver, at man skal. Busserne kører ikke rundt med logo, for så ved jeg, at de bliver ramt af hærværk,« siger Rasmus Jarlov og tilføjer:

»Det er virkelig urimeligt, at man lader politiske uenigheder gå ud over min virksomhed« og dermed også de mennesker, der arbejder i den. Det er hårdt, at denne slags ting sker. Det bliver sværere for mig at drive en forretning end andre, fordi jeg er politiker. Jeg er nødt til at passe på hele tiden, for ellers bliver de smadret,« siger han.