Ras Bolding, 36 år, goth

Goth er en nutidig subkultur, der begyndte i Storbritannien i slutningen af 1970erne som en udløber af gothrockgenren. Goth er tæt forbundet til punk og er kendetegnet ved sort tøj og makeup.

Ras Bolding, 36 år, goth Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Frydkjær
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor er du blevet en del af gothkulturen

For mit vedkommende har det været musikken og det kunstneriske indhold, der har været indgangsbilletten. Derudover er miljøet interessant, fordi det er kreativt, alternativt og lægger op til, at folk i udgangspunktet kan udtrykke sig mere frit, end vi er vant til i det gængse samfund.

Tænker du over de politiske aspekter i din livsstil

I det helt store spil håber jeg bestemt på, at sådan noget som subkulturerne kan være med til at rykke grænserne for tolerance i vores samfund. Alle, der skiller sig ud herhjemme, finder nok ud af, at den dér tolerance og ultrademokratiske holdning, som vi bryster os af, er en smule overfladisk. Når det så er sagt, er det heller ikke Hviderusland, vi bor i.

Hvad har du gjort dig af tanker om dit udseende

Jeg ser sådan her ud, fordi jeg har lyst til det. Det er ikke for at provokere. Hvis folk lader sig provokere, er det deres egen fejl, men jeg tænker over, at der er nogle steder, jeg med fordel kan undgå på visse tidspunkter af døgnet.

Er du goth resten af dit liv

Hvis fascinationen en dag holder op, er det på tide at finde noget andet at give sig til. Og det gælder alle livets forhold. Men jeg håber da bestemt på, at jeg stadig kan finde inspirationen og fascinationen fremover.