Raketter slog huller i dansk lejr

Raketter ramte mindre end halvtreds meter fra den danske lejr i Basra. Fire britiske soldater kom til skade, mens danskerne slap med huller i skabe og teltduge.

En af de danske soldater, M.S. Jørgensen, i sit telt, som har fået huller i teltdugen.<br>Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Heldet var endnu en gang med de hen ved 280 danske soldater i den danske lejr Camp Einherjer i Irak, da en bølge af raketter klokken 7.14 i går morges ramte mindre end halvtreds meter fra lejren.

Flyvende raketfragmenter brændte huller i teltdugene over de sovende danske soldater og slog gennem stålskabe i et af teltene.

En af raketterne sårede fire britiske soldater uden for den danske del af baseområdet, men ingen danskere kom noget til.

Kaptajn Alex Hinge fra stabs- og logistikkompagniet fra Aalborg er indkvarteret i et af de ramte telte. Han befandt sig i lejrens internetcafe, hvor han forsøgte at sende en mail til sin kæreste i Danmark, da alarmen lød.

»Jeg smed mig ned, som man skal, da alarmen lød. Jeg hørte nedslag, der lød som om de kom tættere og tættere, men det er svært at vurdere fra et lukket rum. Da der var gået tre minutter, gik jeg tilbage til teltet for at hente mit sikkerhedsudstyr vest og hjelm,« siger han.

I teltet havde hans kolleger set gnisterne, da glødende fragmenter brændte sig gennem teltdugen.

»De var fyldt med adrenalin. Men jeg ved, at man skal være særdeles uheldig for at blive ramt, når man har kastet sig på jorden. Hvis man ikke kan tænke sådan, skal man ikke være her,« siger Alex Hinge.

Klokken 17.40 lokal tid i går eftermiddags fulgte endnu et raketangreb på base, men umiddelbart uden effekt på den danske lejr. 10 minutter senere lød »all clear« signalet.