Radiostation politianmelder dødstrusler efter kanindrab

Radio24syv har politianmeldt de dødstrusler, der er kommet mod især journalist Asger Juhl, efter han aflivede en kaninunge live i studiet for at sætte fokus på dyrevelfærd.

Asger Juhl, radiovært, 24Syv Fold sammen
Læs mere

»Jeg ville elske at være lukket inde i et aflåst rum med dig. Så ville du få samme skæbne som den stakkels kanin.«

Dødstruslerne vælter ind hos Radio24syv og mod en af stationens journalister, Asger Juhl, efter han aflivede en kaninunge live i studiet for at illustrere folks hykleriske holdning til dyrevelfærd.

På Radio24syv har direktør og ansvarshavende chefredaktør Jørgen Ramskov ikke noget imod, at folk er vrede over indslaget, men når nogle personer begynder at true med vold, er det at gå over stregen, mener han.

»Det er klart, at når folk begynder at true med vold, så går hele debatten og muligheden for at lave journalistik og ytre meninger tabt,« siger Jørgen Ramskov.

Derfor har radiostationen nu også taget kontakt til politiet.

»Vi har politianmeldt truslerne. Men i samarbejde med politiet har vi samtidig vurderet, at truslerne er fremsat af folk bag en computerskærm i en form for raseri og affekt. Det er selvfølgelig ubehageligt, men vi har vurderet, at der ikke er tale om reelle trusler,« siger radiodirektøren.

»Vi har en gang i mellem en vagt på, og det har vi besluttet os for også at have i de her dage,« tilføjer han.

Kaninungen Allan endte sine dage med to slag i hovedet med en cykelpumpe, hvorefter den fik vredet halsen rundt, så hovedet blev fri af rygsøjlen.

»Vi vidste jo godt, at vi ville provokere. Det var også et af formålene - at provokere denne her debat i gang. Men det, der for alvor er kommet bag på os, er, at det er blevet en tophistorie i verdenspressen. Det siger dels, at der ikke er de helt rigtige proportioner ude i verden, men også at hele pointen med, at der er dyrevelfærd for nogle dyr og ikke for andre, den står klokkeklar,« siger Jørgen Ramskov med henvisning til, at historien om Allan er nået ud til blandt andet BBC, The Independent, The Guardian og The New York Times.

Selv om Radio24syvs direktør ikke fortryder indslaget, afviser han, at der kommer flere kaninaflivninger i sendefladen.

»Det er jo ikke noget, vi gør for sjov eller for underholdningens skyld. Vi gjorde det for at sparke liv i en diskussion, og den diskussion, synes vi stadig, er kolossal vigtig,« siger Jørgen Ramskov.

Ifølge journalist Asger Juhl havde han og kollegaen, radiovært Kristoffer Eriksen, på forhånd fået instruktioner af en dyrepasser fra Aalborg Zoo i, hvordan de skulle aflive kaninen. Dyrepasseren har efterfølgende fortalt, at det lød som om, alt var forløbet perfekt.