Radio24syvs »Millionærklubben« flytter til Euroinvestor: »Vi glæder os til at fortsætte«

Fredag sendes første udgave af »Millionærklubben« hos Euroinvestor, mens man tidligere har kunnet høre udsendelsen hver dag hos Radio24syv. Holdet bag kalder produktet for »samme vare på en ny platform«, og i dagens program kan lytterne se frem til at få gennemgået regnskaber fra blandt andet Danske Bank, Novo Nordisk og DSV.

Radio24syvs sendetid sluttede efter otte år, da klokken slog midnat torsdag. Berlingske Media viderefører otte programmer, der fordeles mellem Euroinvestor, B.T., Weekendavisen og Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Det var til tonerne af Aaron Coplands »Fanfare for the Common Man«, at de sidste minutter af Radio24syvs levetid randt ud ved midnatstid torsdag. Mens orkestret spillede på taget af bygningen på Vester Farimagsgade, hvor radioen holdt til, stod hundredvis af lyttere nede på gaden for at vise deres respekt og ikke mindst taknemmelighed for de otte år, hvor Radio24syv var i æteren.

Da rådhusklokkerne slog midnat, var det slut, men noget kunne tyde på, at efterspillet endnu ikke helt har nået sit punktum. En ny radio – Radio4 – gik i luften, men det betyder ikke, at det er definitivt slut med en række af de programmer, som Radio24syv stod for.

Berlingske Media, der har været medejer af radioen, har nemlig valgt at videreføre otte udvalgte programmer, og fredag klokken 9.00 vil man derfor kunne lytte til »Millionærklubben« hos Euroinvestor.

»Millionærklubben er nu en del af Euroinvestor, og jeg er særdeles glad for, at både værterne Bodil Gantzel og Pernille Enggaard samt aktieeksperterne Lars Persson og Lau Svenssen, er flyttet med«, siger Anne-Katrine Bugge, der netop er tiltrådt som ansvarshavende chefredaktør hos Euroinvestor.

Anden platform – samme vare

Målsætningen hos Euroinvestor er, at man vil fortsætte »Millionærklubben« i en form, der er så tæt på den, som vi kender fra Radio24syv, som muligt. Det samme gør sig gældende hos holdet bag »Millionærklubben«, og fredag morgen fortalte vært Bodil Gantzel, at lytterne kan forvente den samme vare – bare på en anden platform.

Programmet er kendt for at give lytterne et indblik i, hvordan aktiemarkederne opfører sig, samt at forklare, hvorfor det netop forholder sig sådan. Det koncept kommer således ikke at til at ændre sig, og når de går i æteren klokken 9.00, kan lytterne se frem til følge med, når »Millionærklubben« dykker ned i de netop offentliggjorte regnskaber fra Danske Bank, Novo Nordisk og DSV.

»Der skal ikke herske tvivl om, at vi har haft nogle fantastiske år på Radio24syv. Det har været en vild rejse, og »Millionærklubben« har været med fra dag ét. Selv om vi begræder tabet af Radio24syv, så er vi utroligt glade for, at vi har fået muligheden for at fortsætte i et miljø, der kerer sig om vores lytteres interesser,« siger Bodil Gantzel, der står i spidsen for dagens program.

15 minutter efter udsendelsens afslutning vil det være muligt at hente programmet ned som podcast, og det vil fortsat være gratis at lytte med.

Svært at se passivt til

Overtagelsen af millionærklubben og de andre programmer skyldes ifølge Anders Krab-Johansen, der er Berlingske Medias koncernchef og udgiver, at man »har svært ved at se passivt til, når journalistisk talent og originalitet stoppes«. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ud over »Millionærklubben« overtager Berlingske Media syv andre Radio24syv-programmer. Det drejer sig om »Fodbold FM«, »Politiradio«, »Det, vi taler om«, »Cordua & Steno«, »Kampagnesporet«, »Hitlers Æselører« og »24 spørgsmål til professoren«, der videreføres hos henholdsvis B.T., Weekendavisen og Berlingske.

Gennem de sidste otte års sendetid har Radio24syv opbygget et arkiv af programmer, som også overtages af Berlingske Media. Arkivet vil efterfølgende blive gjort tilgængeligt for offentligheden, så det fremover stadig vil være muligt at genhøre Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og resten af Radio24syv-værternes stemmer.