Radio Loud-ansatte trues på livet. Nu tager en af Louds største kritikere kraftigt afstand fra dødstruslerne

Er dødstrusler mod journalister et sygdomstegn for branchen, har det i al fald eksisteret længe, siger Mads Brügger, som kalder det et vilkår i dansk journalistik. Han tager imidlertid stærkt afstand fra truslerne fremsat mod en ansat hos Radio Loud, som for ham at se er fremsat af »galninge«.

Mads Brügger mener at utilstedelige trusler og chikane fra »galninge« i lang tid har været et kedeligt vilkår i den danske mediebranche. Det er et vilkår, der går hånd i hånd med åbenheden i journalistik, siger han og fortæller, at han kun kan tage afstand fra truslerne mod en direktør på Radio Loud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radio Louds digitale direktør, Rasmus Mark Pedersen, samt hans kone – den tidligere Loud-ansatte Karen Dich – har modtaget dødstrusler.

Sidstnævnte mener, at modviljen mod radiokanalen for nogles vedkommende er kammet over.

Karen Dich har modtaget e-mail, hvori der står, at hun »skulle skydes«. karen Dich og Rasmus Mark Pedersen opfordrer nu til, at de øvrige medier tager klart afstand fra det giftige had.

Det gør Mads Brügger gerne, fortæller han. Også selv om han hyppigt har kritiseret Radio Loud. Som tidligere programchef på Radio24syv og nuværende direktør og chefredaktør på det nyopstartede Frihedsbrevet, har Brügger ved en række lejligheder nedsablet Radio Louds indhold og forsvindende lave lyttertal.

»Det er meget svært at motivforske på, hvad galninge laver. Jeg kan kun tage afstand fra folk, der truer og chikanerer på den måde, som Rasmus Mark Pedersen og hans kone er blevet udsat for. Det er klart, og det står ikke til diskussion,« siger Mads Brügger.

Torsdag fortæller Karen Dich til Berlingske, at hun anser en gruppes had mod Radio Loud som en mulig medvirkende årsag til, at hun og hendes mand i den seneste tid har modtaget trusler på livet.

Rasmus Mark Pedersen skriver i et opslag på Twitter, at han håber, at en samlet mediebranche vil stå sammen om, at dødstrusler »ikke bliver endnu en del af det, man skal leve med, som ansat på Loud«. Heri tagger han blandt andre Mads Brügger, og det undrer Brügger en smule.

»Jeg har jo ikke noget med de trusler at gøre. Der er ikke noget i min kritik, der på nogen måde har smagt i den retning. Trusler skal selvfølgelig meldes til politiet, og man kan kun tage afstand fra det,« siger Mads Brügger.

Du har spillet en hovedrolle i flere nystartede medieprojekter og har senest givet dit besyv til tilstanden i dansk journalistik – er dette et særligt sygdomstegn i branchen?

»I så fald har det stået på meget længe. Hvis man går tilbage til Radio24syv, vil man jo se, at vi modtog pulverbreve, patroner med posten, mange værters indbakke var en kloak af had og giftigheder, og der var sågar en af vores værter, der blev slået ihjel,« siger han.

Mads Brügger henviser til en tidligere vært på Radio24syv, Nedim Yasar, der havde forladt en fortid som bandemedlem, og som 20. november 2018 blev skudt og dræbt i sin bil efter fejringen af en bogudgivelse.

»Det hører desværre med til medievirksomheder i dag, at det er meget nemt at komme i kontakt med journalister, redaktører, værter og så videre, og så er der jo et ubekendt antal galninge derude. Om der er flere i dag end for ti år siden, skal jeg ikke gøre mig klog på, men det har været der i mange år.«

Har vi andre medier et ansvar for at sætte fokus på dette og bakke op om dem, som bliver udsat for hadet?

»Nej, det er et besynderligt ræsonnement at sige, at medierne indgår i en fødekæde, som genererer flere trusler og mere chikane. Det er farligt at gå ned ad den vej. Der er nogle, som nyder den opmærksomhed, men hvis man er så langt ude, at man sender dødstrusler, så er alt håb nok ude for de personer.«