Radikale: DF og S leger med dansk økonomi

Enigheden mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om principperne for, hvilke offentligt ansatte der skal have del i et lønløft på fem mia. kr., møder hård kritik fra de Radikale.

Helle Thorning-Schmidt (S) og Pia Kjærsgaard (DF) springer ud som de bedste venner på forsiden af Berlingske Tidende i dag.
Mens regeringen overvejer økonomiske stramninger, er de to partiledere nået til enighed om kriterierne for, hvilke offentligt ansatte der skal sikres et lønløft på fem mia. kr.

De Radikales finansordfører Morten Helveg Petersen kalder konsekvenserne af de to partiers udmelding for ”uoverskueligt og dybt bekymrende.”

”Reelt ser vi to socialdemokratier, der er ved at slå sig sammen i et udgiftspolitisk flertal Det er noget rod at blande sig i overenskomster på den her led, hvor man risikerer at forplumre den model, vi har bygget op herhjemme hvor arbejdsmarkedets parter bestemmer den slags,” siger Morten Helveg Petersen, der er bange for konsekvenserne for overophedningen af dansk økonomi og løndannelsen, hvis S og DF får gennemtrumfet deres ønsker.

Han frygter, at Danmark vil opleve en situation som i 1980erne, hvor den borgerlige regering havde et udenrigspolitisk flertal mod sig, men valgte at blive siddende.

”Hvis det her manifesterer sig, er der måske ved at tegne sig konturerne af et udgiftspolitisk flertal uden om en borgerlig regering, som alligevel vælger at blive siddende. Men jeg vil gerne se det, før jeg tror på, at S og DF vil være så uansvarlige og lege med dansk økonomi på den måde, som de siger,” konstaterer Morten Helveg Petersen.