Radikal næstformand drømmer om SV-regering: »Det er mit inderlige håb«

»Det er et drømmescenarie. Jeg kan både se De Radikale som en del af sådan en regering, og jeg kan også se De Radikale som parlamentarisk grundlag. Det er ikke afgørende,« siger de Radikales næstformand Martin Lidegaard og kalder i Jyllands-Posten SV-konstellationen for et »inderligt håb«.

»Det er et drømmescenarie. Jeg kan både se De Radikale som en del af sådan en regering, og jeg kan også se De Radikale som parlamentarisk grundlag. Det er ikke afgørende,« siger Lidegaard om en SV-regering, som han i Jyllands-Posten kalder »mit inderlige håb«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

En regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre vil være et »drømmescenarie«.

Dét er meldingen fra den radikale næstformand, tidl. minister Martin Lidegaard, der i Jyllands-Posten peger på en række fordele ved den konstellation, som vil være fordelagtig såvel for »klimaet og økonomein« - samt for de Radikale.

»Det er et drømmescenarie. Jeg kan både se De Radikale som en del af sådan en regering, og jeg kan også se De Radikale som parlamentarisk grundlag. Det er ikke afgørende,« siger Lidegaard og kalder SV »mit inderlige håb«.

»Vi er jo et borgerligt parti i den forstand, at vi anerkender, at man er nødt til at skaffe pengene. Man er nødt til at reformere for at kunne investere i velfærden,« siger han ifølge Jyllands-Posten.

Politisk leder Morten Østergaard (R) ønsker til gengæld ikke at forholde sig til konkrete regeringskonstellationer, men siger, at det politiske indhold bliver afgørende:

»Det betyder ikke, at jeg på nogen måde udelukker andre konstellationer efter et valg. Men Mette Frederiksen får chancen,« siger han ifølge Jyllands-Posten.

Martin Lidegaard gav tidligere på dagen også udtryk for i Berlingskes podcast, »90 mandater«, at der var grund til at være optimistisk, når det gælder forholdet mellem de Radikale og Socialdemokratiet på udlændingeområdet.

De Radikale og Socialdemokratiet kan godt finde en »løsning« på udlændingeområdet. S er begyndt at komme med nogle åbninger, lød hans analyse.