Racistisk Stram Kurs flyer var ikke en joke

Rasmus Paludan har tidligere kaldt stærkt kritiseret Stram Kurs pjece for »en humoristisk pjece«. Men Ekstra Bladet er i besiddelse af et billede, som måske viser en anden side af sagen.

Rasmus Paludan kaster her med Koranen på Christiansborg Slotsplads i København, fredag den 22. marts 2019. Hizb ut Tahrir Skandinavien holder fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads i København og Rasmus Paludan - Stram Kurs brænder koran, fredag den 22. marts 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Til Folkemødet på Bornholm delte Stram Kurs' partileder, Rasmus Paludan, en to-siddet flyer ud. Pjecen skulle formulere en fremtidig lovgivning mod muslimer.

Pjecen udtrykker et politisk ønske om at forbyde ramadanfejring samt forbyde muslimer at eje transportmidler eller tale med danskere, medmindre de er blevet spurgt.

For nyligt blev pjecen kritiseret i Berlingske af jurist Sten Schaumburg Müller, som mente at pjecen kunne opfattes som racistisk.

Sten Schaumburg Müller udtalte desuden til Ektsra Bladet, at flyeren udtrykte politik som var grundlovsstridig og i stil med »åbenlys apartheid« og den raceadskillelse, som det politiske regime i Sydafrika praktiserede fra 1948 til 1993.

Her ses forsiden og bagsiden på Stram Kurs' flyer fra Folkemødet 2018. 

Paludan forklarede dengang til Berlingske og efterfølgende til Ekstra Bladet, at pjecen var et humoristisk indslag - og derfor ikke skulle forstås som et udtryk for hverken ham eller hans partis holdning.

Men måske var den mere alvorlig en som så. I hvert fald har Ekstra Bladet fået fat et billede af forsiden, som indtil nu ikke har været offentliggjort. På den står der »Dette er information om partiet Stram Kurs' politik over for muslimer og islam«.