Racismesag er ikke ovre endnu

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, får sin frifindelse for racisme prøvet i landsretten.

Lars Hedegaard (th) blev frifundet for racisme, men den dom er nu anket. Her ses han ved retten i Randers, hvor folketingsmedlemmet Jesper Langballe (DF) blev idømt en bøde på 5000 kroner for racisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsadvokaten har anket frifindelsen af Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, der er tiltalt for racistiske udtalelser om muslimers voldtægt af børn.

Det oplyser politiassessor Jakob Buch-Jepsen i Københavns Politi.

Lars Hedegaard blev 31. januar frifundet ved Retten på Frederiksberg, men står det til statsadvokaten, skal han idømmes en bødestraf ved ankesagen i Østre Landsret.


Tiltalen bygger på brudstykker fra et interview til internetbloggen snaphanen.dk, som Lars Hedegaard gav i december 2009 under en julefrokost.

Han sagde om muslimer, at "de voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far."

Dommeren på Frederiksberg fandt de udtalelser "forhånende og nedværdigende" over for muslimer, men Lars Hedegaard vidste ikke, at julefrokost-interviewet ville blive offentliggjort.

Derfor blev han frifundet, og han kaldte dommen for "en fantastisk sejr for ytringsfriheden."

/ritzau/