Rådgivning får flere handicappede i job

Forstår man sit handicap, er chancen for at komme i job langt større, viser erfaringer fra et nyt projekt.

Arkivfoto: Fordomme og helt forkerte forhold på arbejdspladsen gør det svært for mennesker med handicap at komme i job - og blive i det. Mange ender derfor med at være parkeret på offentlige ydelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

Fordomme og helt forkerte forhold på arbejdspladsen gør det svært for mennesker med handicap at komme i job - og blive i det. Mange ender derfor med at være parkeret på offentlige ydelser.

Men med den rette hjælp kan mange sagtens passe et arbejde, viser erfaringer fra et projekt, som Danske Handicaporganisationer de seneste to år har kørt sammen med blandt andre Frederiksberg Kommune, hvor mere end 200 personer har deltaget.

Projektet hedder 'Mening og mestring' og går ud på, at rådgivere fra ni handicaporganisationer sammen med de kommunale jobcentre i Frederiksberg, Odsherred, Aalborg og Esbjerg har lært deltagerne at tackle deres handicap bedre på arbejdspladsen.

Og det har givet pote.

Ifølge Danske Handicaporganisationer har man næsten kun fået positive tilbagemeldinger, og erfaringerne er, at rådgivningen har fået folk i job og gjort dem bedre til at holde fast i jobbet. Dem, der ikke kom i arbejde, nåede tættere på, end de var før.

- Vi har kunnet hjælpe folk med et handicap med at forstå, hvordan de bedre kan passe ind på en arbejdsplads, siger Thorkild Olesen, som er formand for Danske Handicaporganisationer til DR P4 København og uddyber:

- Det kan for eksempel være ved at give folk et indblik i, at de måske ikke kan huske så meget, som de tror, eller at de måske ikke fungerer så godt, som de tror, socialt. Det er noget, vi kan arbejde med, og på den måde kan de komme til at fungere på en arbejdsplads, siger han til DR P4 København.

I Region Hovedstaden er kun 46 procent af alle med et handicap i job, viser den seneste rapport fra SFI om handicappede og beskæftigelse fra 2014. Det skriver DR P4 København.

Projektet er finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og det er netop nu ved at blive evalueret.