Rådet for Socialt Udsatte foreslår tilskud til hjemløse

Kommuner skal have lov til at give hjemløse og andre udsatte et midlertidigt tilskud til husleje, mener rådet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Kommunerne skal have mulighed for at give hjemløse og socialt udsatte et midlertidigt tilskud, så de kan betale deres husleje. Det foreslår Rådet for Socialt Udsatte i sin årsrapport.

Samtidig vil rådet, der er regeringens rådgivende organ på socialområdet, bløde op på kontanthjælpsloftet.

Rådet foreslår, at der indbygges en lem i kontanthjælpsloftet, så borgere skal have tilbudt en billigere bolig, før staten kan reducere deres boligstøtte.

Forslagene kommer, efter at en rapport, som Kuben Management lavede tidligere på året for Rådet for Socialt Udsatte, viste, at efterspørgslen efter billige boliger er steget, mens antallet af billige boliger er faldet.

Rådet har desuden tidligere talt dunder mod regeringens kontanthjælpsloft. Det mener, at loftet vil betyde, at flere borgere vil opleve, at deres bolig bliver for dyr at bo i.

Derfor mener Rådet, at regeringen skal afbøde for de konsekvenser, som rådet frygter af det nye kontanthjælpsloft.

- Når vi råber vagt i gevær, så er det, fordi det såkaldte moderne kontanthjælpsloft har en gammel pendant, der havde en betydning for antallet af hjemløse, siger rådets formand, Jann Sjursen.

- Det her er ren nødværge for at sikre, at borgere ikke bliver skubbet ud af deres boliger. Hvis regeringen kan finde på noget bedre med samme formål, så er de meget velkommen.

Spørgsmål: Kommunernes mulighed for at give tilskud til huslejen skal ifølge jeres forslag kun være midlertidig. Er det en langtidsholdbar løsning?

- Det her er lappeløsninger. Det kan vi lige så godt indrømme, svarer Jann Sjursen.

- Man kan håbe, at der vil være en fortsat diskussion om kontanthjælpsloftet. Vi er lidt derude, hvor vi kommer med reparationsforslag, fordi vi mener, det er nødvendigt for at undgå de konsekvenser, der er af kontanthjælpsloftet.

/ritzau/