R foreslår frivillig aftale om omstridt majs

En ny gensplejset majs, der kan gøre bakterier resistente over for antibiotika til mennesker, er på vej til Danmark. Partier kræver stop for majsen.

De Radikale opfordrer miljøminister Connie Hedegaard (K) til at lave en frivillig aftale med landbruget, der skal forhindre en ny type gensplejset majs i at komme til Danmark. Den genmodificerede majs MON 863 indeholder gener, som giver resistens over for antibiotika, der anvendes både på hospitaler og i behandlingen af dyr.

Selv om den gensplejsede majs burde forbydes efter de danske regler, så har EU sagt god for majsen. Og dermed kan Danmark ikke stoppe den.

De Radikales miljøordfører, Ole Glahn, mener derfor, at miljøministeren bør indkalde landbrugets interesseorganisationer til et møde for at få lavet en frivillig aftale om ikke at importere og bruge majsen.

- Jeg er stærk utilfreds med, at EU har godkendt majsen, men nu er reglerne engang som de er. Og i stedet for at kæmpe mod vejrmøller, så må vi forsøge at få en lavet en frivillig aftale. Der er en risiko ved majsen, og den er ikke uvæsentlig. Derfor håber og tror jeg også på, at vi har et ansvarligt landbrug som vil være med til en sådan aftale, siger Ole Glahn.

/ritzau/