R: Fogh bør melde klart ud

Både amerikanerne og den danske regering har et forklaringsproblem, mener de Radikale, som vil have Danmark til at stoppe overdragelsen af fanger til USA.

Anders Fogh Rasmussen må melde klart ud over for USA, mener de Radikale. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

- Det er på tide, at Statsminister Anders Fogh holder op med at være 'skuffet' over forlydender om fangemishandling, og melder klart ud overfor USA.

Sådan lyder meldingen fra Det Radikale Venstre i en pressemeddelelse, der kommer som en reaktion på statsministerens pressemøde tidligere i dag.

Her sagde Anders Fogh Rasmussen (V), at mishandlinger, som fanger i amerikansk varetægt har været udsat for i Afghanistan, "ikke må ske".

Samtidig sagde Anders Fogh Rasmussen, at den danske regering er skuffet, hver gang den hører om fangemishandlinger i Afghanistan.

- USA overtræder forbuddet mod tortur. De fanger, det er gået ud over, kan ikke bruge Fogh's skuffelse til noget." siger Naser Khader,

- Indtil USA igen viser sig som et ansvarligt land, bør Danmark ikke overdrage fanger til amerikansk varetægt. De amerikanske løfter er i dag ikke meget værd, siger han.

If'ølge de Radikale indeholder nettet klare mistanker om mishandling, som regeringen bør forholde sig til.

- Det må nu stå klart, at amerikanerne har et stort forklaringsproblem. Det samme gælder den danske regering. Hvis Fogh virkelig er skuffet må han - som særlig ven af Bush - finde de store bogstaver frem, siger Naser Khader.