Quiz: Kan du klare videnstesten fra Journalisthøjskolen ?

Hvor er digteren Yahya Hassan vokset op? Hvilken stilart var maleren Pablo Picasso med til at grundlægge? Og hvilken kommissærpost har Margrethe Vestager? Test, om du kunne blive journalist ved at tage videnstesten her.

En videnstest med 50 spørgsmål er hvert år på programmet, når håbefulde journalistspirer tager til optagelsesprøven ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Det gjorde sig således også gældende, da 985 ansøgere lørdag var til årets optagelsesprøve for at kæmpe om en af skolens 252 årlige studiepladser.

Videnstesten er en af flere delprøver, som samlet afgør, om man er kvalificeret til at komme ind på skolen. Hvor mange rigtige svar, der er nok i videnstesten, bestemmes af det generelle niveau blandt deltagerne.

Men jo flere rigtige svar, jo tættere er man på at komme gennem nåleøjet.

Deltagerne har 30 minutter til at svare på de 50 spørgsmål.

Ifølge Journalisthøjskolen har ingen nogensinde svaret rigtigt på alle spørgsmål ved optagelsesprøven.

Kan du?

Prøven består af 50 multiple choice-spørgsmål. Til nogle af spørgsmålene er flere af svarene korrekte. Her skal du blot krydse af ved et af dem, du mener er rigtige.

Quiz med her forneden. Du kan også tage nogle af de tidligere års videnstest i boksen til venstre.

985 ansøgere var i går, lørdag, til optagelsesprøve for at tilkæmpe sig en af de 252 pladser til Journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole